Το Google Remix γίνεται πραγματικότητα

Έπεσαν οι υπογραφές και με τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές
21 Δεκεμβρίου 2017 05:15
Το Google Remix γίνεται πραγματικότητα

Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στις φήμες που ήθελαν να βρισκόμαστε κοντά στη νέα υπηρεσία streaming μουσικής που ετοιμάζει η Google, ονόματι Remix, η οποία θα ενώνει τις δύο μεγάλες πλατφόρμες της, YouTube RED και Play Music. Το μεγάλο αγκάθι προς τη διάθεση της εν λόγω υπηρεσίας βρίσκεται στην προσφορά των video-clips μέσω του YouTube, δεδομένων των χαμηλών εσόδων που παράγουν αυτά προς όφελος της μουσικής βιομηχανίας. Νωρίτερα μέσα στο έτος η Google είχε καταφέρει να υπογράψει κάποιου είδους σύμβαση με τη Warner Music Group, ενώ βρισκόταν σε συζητήσεις με τις Sony Music Entertainment και Universal Music Group.

Σύμφωνα με νέα αναφορά του Bloomberg η εταιρία κατάφερε εν τέλη να κλείσει τις συμφωνίες με τις άλλες δύο δισκογραφικές εταιρίες, δίχως βέβαια να αποφύγει τους συμβιβασμούς. Με τη Universal να επιβεβαιώνει δημόσια τη συμφωνία κάνονας λόγο για περισσότερη ευελιξία και καλύτερες αμοιβές προς τους καλλιτέχνες, οι πηγές αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά δικαιωμάτων προς τους κατόχους αυτών, το κλείδωμα ορισμένων τραγουδιών και βίντεο πίσω από τα “τείχη” κάποιας premium κατηγορίας χρηστών, καθώς και τη βελτίωση της τεχνολογίας που αναζητά, ταυτοποιεί και μπλοκάρει το copyrighted περιεχόμενο βίντεο που ανεβάζουν χρήστες.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την οριστική ημερομηνία διάθεσης της Remix ή το χρηματικό ποσό που θα κοστίζει η συνδρομή της, μιας και η Google θα πρέπει να βρει πρώτα κάποιο ισχυρό κίνητρο ώστε να μετατρέψει τους εδώ και αρκετά χρόνια χρήστες σε πελάτες.