Η Apple κατάφερε να καλύψει τη ζήτηση των iPhone X

Η παγκόσμια τρέλα συνεχίζεται
19 Δεκεμβρίου 2017 06:15
Η Apple κατάφερε να καλύψει τη ζήτηση των iPhone X

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το ξεχωριστό κινητό της Apple ήταν αναμενόμενο πως οι περισσότεροι χρήστες και fanboys θα έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να αποκτήσουν ένα. Δεδομένου αυτού, κανείς δεν περίμενε και μάλλον και η ίδια η εταιρία, ένα κινητό $1400 να δημιουργήσει παγκόσμια έλλειψη stock λόγω της τεράστιας ζήτησης.

Η Apple από την πρώτη ημέρα διάθεσης των συσκευών iPhone X προσπαθεί να καλύψει τα ολοένα και μεγαλύτερα κενά προμήθειας που δημιουργούνταν μέσα στις διεθνείς αγορές, αφού τα smartphones γίνονταν ανάρπαστα. Λόγω της μεγάλης έλλειψης, στρατιές τυχερών κατόχων μεταπωλούσαν τις συσκευές για τεράστια κέρδη, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για την Apple.

Με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρία έχει καταφέρει να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της γιγαντιαίας ζήτησης, με τα ηλεκτρονικά της καταστήματα να έχουν διαθέσιμα stock προς παράδοση μέσα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες αλλά και τους τρίτους μεταπωλητές να είναι πλήρως εφοδιασμένοι για τους καταναλωτές που επιθυμούν ακόμα το νέο πολυπόθητο iPhone.

Το κατόρθωμά αυτό της Apple, γεννάει τις εξής ερωτήσεις. Πρώτον, κατάφερε να φτιάξει τόσο καλή γραμμή παραγωγής που θα καταφέρει να μειώσει το κόστος κατασκευής και κατ’ επέκταση το κόστος πώλησης των μελλοντικών iPhone; Δεύτερον, πόσες μονάδες συνολικά έχουν πουληθεί από το iPhone των $1400; Μέρος των αποριών της τεχνολογικής κοινότητας, θα απαντηθούν όταν η εταιρία ανακοινώσει τις ετήσιες οικονομικές αναφορές της.