Ιαπωνική εταιρεία πληρώνει τους εργαζομένους της σε Bitcoin

Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Yen και Bitcoin
18 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Ιαπωνική εταιρεία πληρώνει τους εργαζομένους της σε Bitcoin

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την τιμή του να έχει σταθεροποιηθεί στα $19,900 (κατά τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου) και να πρωταγωνιστεί καθημερινώς στα είτε στις ειδήσεις είτε στις αρχικές μας σελίδες. Με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να εμπλέκονται στη συναλλαγή του κρυπτονομίσματος, ήταν αναμενόμενο να ακούσουμε για μία η οποία πληρώνει του εργαζομένους της με αυτόν τον τρόπο.

Ο λόγος για την Ιαπωνική GMO Internet, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών, όπως διαδικτυακή διαφήμιση, οικονομικά και δικτυακές κατασκευές. Η εν λόγω εταιρία αποφάσισε να δώσει στους κάτι παραπάνω από 4.000 εργαζομένους της, τη δυνατότητα να επιλέξουν να λαμβάνουν μέρος του μισθού τους στο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Συγκεκριμένα προσφέρεται η επιλογή να πληρώνει τον κάθε έναν έως και 100.000 yen ($890) μηνιαίως.

Στελέχη της εταιρίας ανέφεραν πως η πρωτοπόρα αυτή κίνηση, θα βοηθήσει και την επιχείρηση αλλά και τους εργαζομένους της να ενταχθούν στα νέα οικονομικά μέσα, κάνοντας καθημερινή χρήση.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος του μισθού τους σε Bitcoin αν το επιθυμούν.[...] Μέσα από αυτή τη πράξη ελπίζουμε να βελτιώσουμε την σχέση μας με το ηλεκτρονικό νόμισμα.