Το Apple Watch προέβλεψε καρδιακό επεισόδιο 

Ακόμα ένα τεχνολογικό προϊόν βοηθά στην ιατρική πρόληψη

Το Apple Watch προέβλεψε καρδιακό επεισόδιο

Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει για smartwatces να βοηθούν τους χρήστες τους στη καθημερινή τους ζωή ή ακόμα και να τους προειδοποιούν για ανωμαλίες που μπορεί να προκύψουν στο σώμα τους, όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση και ταχυκαρδία με αποτέλεσμα την έγκαιρη εξέταση από ειδικό. Σήμερα μαθαίνουμε πως ένα Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου προβλέποντας ένα καρδιακό επεισόδιο, ενώ οι γιατροί δεν είχαν καταφέρει να το εντοπίσουν.

Η περίπτωση του 50χρονου Scott Killian είναι αξιοσημείωτη αφού πριν τα γενέθλια του, ο Scott έκανε μια σειρά εξετάσεων check-up, για να βεβαιωθεί πως ο οργανισμός του βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όλες οι εξετάσεις του γύρισαν καθαρές, σηματοδοτώντας πως ο Scott είναι ένας υγιής άνθρωπος που μπορεί να συνεχίσει την καθημερινότητά του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όλο το παραπάνω ωστόσο, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το περιστατικό που συνέβη λίγες μέρες μετά, όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Apple Watch του Scott τον ειδοποίησε μέσω της τρίτης εφαρμογής HeartWatch, πως οι καρδιακοί του παλμοί κατά τη διάρκεια του ύπνου ήταν αυξημένοι. Μετά από μια επίσκεψη στο νοσοκομείο οι γιατροί του Scott ανακάλυψαν ένα αυξημένο σε ποσοστά ένζυμο το οποίο υποδηλώνει την κατάσταση καρδιακού επεισοδίου. Ο γιατρός του Scott ανέφερε πως “Αν δεν σε είχε ξυπνήσει το Apple Watch, ίσως να μην είχες ξυπνήσει ποτέ.

1 σχολιο(α)