Τεχνολογία Heads-Up display πατεντάρει η LG

Πολλές λειτουργίες με τη χρήση εύκαμπτων οθονών
15 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Τεχνολογία Heads-Up display πατεντάρει η LG

Η αγάπη της LG για τις λεπτές και εύκαμπτες οθόνες δεν είναι κρυφή. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει αφοσιώσει πολλούς πόρους στην ανάπτυξη καινούριων και καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της εικόνας, με έναν από τους πιο πολυπόθητους στόχους της να είναι η τελειοποίηση των εύκαμπτων οθονών. Μόλις πριν λίγους μήνες, η LG ανακοίνωσε την Paper Tv (μοντέλο OLED77W7P), μια τηλεόραση 77 ιντσών, τόσο λεπτή και ευλύγιστη όσο σχεδόν ένα χαρτί.

Έχοντας εξελίξει την παραπάνω τεχνολογία, η εταιρία αποφάσισε να βρει περισσότερες εφαρμογές για αυτήν, μία εκ των οποίων είναι η χρήση της μέσα σε οχήματα. Η LG βάσει της αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκε, ανέπτυξε σύστημα Heads-Up display για αυτοκίνητα, η οποία βασίζεται σε διάφανη, ευλύγιστη οθόνη.

Από τα όσα καταλαβαίνουμε από το έγγραφο, η οθόνη θα μετακινείται αυτόματα μπροστά από το πρόσωπο του οδηγού, μόνο όταν αυτός το επιθυμεί, όντας πλήρως διάφανη για να μην τον εμποδίζει κατά την οδήγηση. Στην οθόνη αυτή πέρα από τις κλασσικές ενδείξεις της ταχύτητας του οχήματος και της ώρας, η εταιρία σκοπεύει να προσθέσει πλήθος νέων χαρακτηριστικών που θα την κάνουν πραγματικά χρηστική.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα γραφήματα, οι εφαρμογές αυτής της οθόνης ποικίλλουν με λειτουργίες όπως ενιαίου οπίσθιου καθρέπτη, καλύπτοντας τα “νεκρά σημεία”, λειτουργία προειδοποίησης απρόπτου φρεναρίσματος προπορευόμενου οχήματος, λειτουργία εμφάνισης κλήσεων, μηνυμάτων και άλλων ειδοποιήσεων από κινητή συσκευή ακόμα και λειτουργία χειρισμού απομακρυσμένων έξυπνων συσκευών όπως IP οικιακές κάμερες, φώτα και πολλά άλλα.