Το Netflix κάνει μια “ανατριχιαστική” δημοσίευση στο Twitter

Και το internet αντιδράει υπερβολικά
14 Δεκεμβρίου 2017 06:00
Το Netflix κάνει μια “ανατριχιαστική” δημοσίευση στο Twitter

Η γνωστή συνδρομητική υπηρεσία ψυχαγωγίας, Netflix, προέβη στις 11 Δεκεμβρίου στη δημοσίευση ενός καθαρά κωμικού σχολίου μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter. Συγκεκριμένα το tweet έγραφε: “Απευθυνόμενοι στα 53 άτομα που έβλεπαν το ‘A Christmas Prince’ κάθε μέρα για τις τελευταίες 18 ημέρες: Ποιος σας πείραξε;”. Πρόκειται φυσικά για ένα καθόλα σατυρικό κείμενο, αντίστοιχο του οποίου έχουμε ξαναδεί από το Spotify σε πολύ πετυχημένη διαφημιστική του καμπάνια το 2016.

Παραταύτα, ένας ορμαθός χρηστών φαίνεται να προβληματίστηκε υπερβολικά γύρω από την ιδέα ότι η υπηρεσία παρακολουθεί τις συνήθειές τους, όταν ξεκάθαρα αναφέρεται στην πολιτική απορρήτου της, την οποία και αποδέχθηκαν για να βρεθούν εντός της. Οι χρήστες θεώρησαν πως στελέχη της εταιρίας έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους, παρακολουθώντας τους και κοροϊδεύοντάς τους εν αγνοία τους, όταν κάτι τέτοιο φυσικά και είναι αναληθές. 

Δεδομένα που συλλέγουμε αυτοματοποιημένα: Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς και τον τρόπο που κάνετε χρήση της υπηρεσίας μας, τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με εμάς και τις διαφημίσεις μας, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τον υπολογιστή ή τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στην υπηρεσία μας (όπως τις κονσόλες, τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα κινητά τηλέφωνα. κ.α.).

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κινητικότητά σας στην πλατφόρμα, όπως οι επιλογές σας, το ιστορικό σας και οι αναζητήσεις σας. - Απόσπασμα των όρων πολιτικής απορρήτου

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε μια μια αυτοματοποιημένη διαδικασία στην οποία πρόσβαση έχει μια πολύ μικρή μερίδα υπαλλήλων, οι οποίοι λαμβάνουν τα στοιχεία ως σύνολο και όχι κατά μονάς. Αυτό σημαίνει πως η τηλεμετρία της εταιρίας δεν στοχοποιεί αλλά και δεν μπορεί να προδώσει ή να οδηγήσει στην ταυτοποίηση κάποιου ατόμου.

Ποια είναι η δική σας οπτική γύρω από το θέμα της τηλεμετρίας γενικότερα;