Το Instagram θα σας δείχνει posts στα οποία έκαναν like οι φίλοι σας

Ενώ σας επιτρέπει πλέον να ακολουθείτε hashtags
13 Δεκεμβρίου 2017 08:03
Το Instagram θα σας δείχνει posts στα οποία έκαναν like οι φίλοι σας

Δύο νέα χαρακτηριστικά προσφέρει το Instagram. Το πρώτο βρίσκεται ήδη εδώ και ίσως να το έχετε κιόλας προσέξει. Μπορείτε πλέον λοιπόν, να ακολουθήσετε hashtags, μια δυνατότητα που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα και πλέον διατίθεται για όλους.

Σήμερα εισάγουμε τη δυνατότητα ακολούθησης hashtag, προσφέροντας νέους τρόπους να ανακαλύψετε φωτογραφίες, βίντεο και ανθρώπους στο Instagram. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να μείνετε συνδεδεμένοι με τα ενδιαφέροντά σας, με τα χόμπι σας, με το πάθος σας και με τις κοινότητες που σας ενδιαφέρουν. Ακολουθώντας ένα hashtag είναι σαν να ακολουθείτε ένα φίλο. Αναζητάτε το θέμα που σας ενδιαφέρει ή επιλέγετε ένα hashtag από οποιοδήποτε post. Θα βλέπετε σχετικά hashtags στα αποτελέσματα αναζήτησης μαζί με σχετικά accounts. Όταν βρείτε το hashtag που σας αρέσει, ανοίγετε τη hashtag σελίδα και επιλέγετε το follow πλήκτρο.

Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε θεματικές ενότητες που σας ενδιαφέρουν, όπως #pets, #beach, #nature κλπ.

Το δεύτερο νέο – αμφιλεγόμενο – χαρακτηριστικό βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής και δεν έχει δοθεί ακόμα στο κοινό. Το Instagram λοιπόν δοκιμάζει ένα νέο τμήμα με την ονομασία “recommended for you”, όπου εκεί θα υπάρχουν posts στα οποία έχουν κάνει like οι φίλοι σας ή posts τα οποία ο αλγόριθμος κρίνει πως σας ενδιαφέρουν. Την ύπαρξη του νέου αυτού χαρακτηριστικού την επιβεβαίωσε το Instagram στο TheVerge.

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους να σας συνδέσουμε με ενδιαφέρον περιεχόμενο στο Instagram.

Με 800 εκατομμύρια χρήστες, ο αλγόριθμος έχει δείξει ήδη σημάδια αδυναμίας στον τρόπο που παρουσιάζει τα posts στο feed σας. Προκύπτει το ερώτημα λοιπόν, αν τα δύο νέα χαρακτηριστικά θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης ή θα τη χειροτερέψουν, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το να βρείτε posts από χρήστες που ακολουθείτε.