Η Apple επιβεβαιώνει την απόκτηση του Shazam

Έχει “εντυπωσιακά σχέδια” για αυτό
12 Δεκεμβρίου 2017 08:41
Η Apple επιβεβαιώνει την απόκτηση του Shazam

Οι φήμες τελικά αποδείχθηκαν αληθινές και η Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά της υπηρεσίας αναγνώρισης τραγουδιών, Shazam.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Shazam και η ταλαντούχα ομάδα του θα ενωθούν με την Apple. Από τις αρχές του App Store, το Shazam βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του iOS. Σήμερα, χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σε διάφορες πλατφόρμες. Το Apple Music και το Shazam είναι ένα ταιριαστό ζευγάρι, αφού μοιράζονται το πάθος για την μουσική εξερεύνηση και την προσφορά υπέροχων μουσικών εμπειριών στους χρήστες μας. Έχουμε εντυπωσιακά σχέδια για αυτό και ανυπομονούμε για την ένωση με το Shazam, με αυτή τη νέα συμφωνία.

Να σημειώσουμε πως η Apple είχε ήδη ενσωματώσει το Shazam στις λειτουργίες της Siri, με το χρήστη να ρωτάει πλέον τη Siri “ποιο είναι αυτό το τραγούδι”. Επιπλέον, το Shazam έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και μπορεί πλέον να αναγνωρίζει ταινίες και τηλεοπτικά show.

Τα ακριβή σχέδια της Apple για το Shazam παραμένουν άγνωστα, όπως και τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας, ειδικοί όμως κάνουν λόγο για εξαγορά ύψους $400 εκατομμυρίων. Άγνωστη παραμένει και η μοίρα του Shazam σε άλλες πλατφόρμες, όπως στο Android.