Το OnePlus 5T προσφέρει την ταχύτερη φόρτιση μεταξύ των ναυαρχίδων της αγοράς 

Dash Charge vs QuickCharge

Το OnePlus 5T προσφέρει την ταχύτερη φόρτιση μεταξύ των ναυαρχίδων της αγοράς

Όλοι βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να συνειδητοποιήσουμε ότι το κινητό μας τηλέφωνο έχει από ελάχιστη έως και καθόλου μπαταρία, κυριολεκτικά μισή ώρα πριν φύγουμε από το σπίτι. Ευτυχώς το σύνολο των νέων συσκευών φέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης, η οποία χάρη στο δίαυλο USB Type-C εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Ποιο κινητό όμως εκ των ναυαρχίδων του 2017 φορτίζει ταχύτερα;

Προς απάντηση αυτού του ερωτήματος το Tom’s Guide αποφάσισε να διεξάγει ένα benchmark μεταξύ των OnePlus 5T, Samsung Galaxy Note 8, Apple iPhone X, iPhone 8/Plus, Google Pixel 2 και LG V30. Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ταχεία φόρτιση στις συσκευές της Apple επιτυγχάνεται μέσω ενός μετατροπέα απόληξης lightning σε usb-c, καθώς και ενός προσαρμογέα ρεύματος των 29-watt όπου η εταιρία πωλεί ξεχωριστά.

Κάνοντας λοιπόν χρήση των φορτιστών που περιλαμβάνονται στις συσκευασίες κάθε συσκευής - με εξαίρεση τις περιπτώσεις των iPhone όπως αναφέραμε από πάνω - παρατηρούμε το OnePlus 5T να σαρώνει τον ανταγωνισμό, γεμίζοντας το 59% της χωρητικότητας της μπαταρίας του εντός μισής ώρας, ενώ άγγιξε το 93% μόλις μισή ώρα ακόμη μετά. Δεύτερο έρχεται το V30 της LG με 53% και 86% αντίστοιχα, τρίτο το iPhone X με 50% και 81%, ενώ την τελευταία θέση καταλαμβάνει το Galaxy Note 8 με score που δεν ξεπερνά το 35% στη μισή ώρα και 75% στη μία.

Εξετάζοντας ενδελεχώς την περίπτωση των iPhone συσκευών και κάνοντας χρήση των power-adapters που έρχονται μαζί με αυτές, τα αποτελέσματα είναι πλήρως απογοητευτικά, αφού το iPhone X χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να γεμίσει το 37% της μπαταρίας του. Ο λόγος που το OnePlus 5T πέτυχε αυτού του είδους τα αποτελέσματα έχει να κάνει με τη χρήση του ιδιόκτητου Dash Charge, εν αντιθέσει με το σύνολο των συσκευών της αγοράς που φέρουν την τεχνολογία της Qualcomm, QuickCharge. Έτσι, επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της OnePlus πως διαθέτει την ταχύτερη φόρτιση στην αγορά.

Εσείς πόσες φορές βρεθήκατε χωρίς μπαταρία τελευταία στιγμή;

1 comment(s)