Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η Apple εξαγοράζει τη Shazam;

Μια συμφωνία εκατομμυρίων που θα συζητηθεί

Στράτος Κορδώνης
Στράτος Κορδώνης

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η Apple εξαγοράζει τη Shazam;

Καιρό έχουμε να ακούσουμε νέα για εξαγορά μεγάλων τεχνολογικών εταιριών από μεγαλύτερους ομίλους και αυτό πρόκειται να αλλάξει. Νέες πληροφορίες θέλουν την Apple να βρίσκεται στα τελικά στάδια της δέσμευσης εξαγοράς της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από τη διάσημη εφαρμογή, Shazam. Το Shazam για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια εφαρμογή για smartphones η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφήσουν και να βρουν στη στιγμή, οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι, ταινία ή τηλεοπτική σειρά. Η εφαρμογή που έχει λύσει τα χέρια των μουσικόφιλων, πλέον έχει πάνω από 1 δις downloads, διασκορπισμένα στις μεγαλύτερες πλατφόρμες κινητών ηλεκτρονικών συσκευών όπως Android και iOS.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο οργανισμών δεν έχει γίνει πλήρως γνωστή με τα πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως το χρηματικό ποσό να βρίσκονται ακόμα στους υπολογισμούς. Το Recode ανακοίνωσε πως η συμφωνία θα κλείσει περίπου στα 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η μοίρα για τις υπάρχουσες συμφωνίες του Shazam με τρίτες εταιρίες είναι άγνωστη. Η κύρια πηγή εσόδων της εφαρμογής ήταν η προμήθεια που έπαιρνε από υπηρεσίες μουσικής παραγωγής ή πώλησης σαν το Apple Music, Spotify, και Google Play Music. Συγκεκριμένα το 10% από όλες τις ηλεκτρονικές αγορές μέσα από το Apple Music οφείλεται στο Shazam. Παρόμοια νούμερα ισχύουν και τις άλλες πλατφόρμες, με κάποιους να κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμυρίο clicks ανά ημέρα.

Advertisement

Ο λόγος της εξαγοράς από της μεριά της Apple είναι ακόμα θολός. Πολλοί θέλουν την εταιρία να χρειάζεται την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας που δημιούργησε η Shazam το 2015 για να την συνδυάσει με το δικό της ARKit, ενώ άλλοι θέλουν την εταιρία να ετοιμάζει μια ανανέωση για την πλατφόρμα μουσικής Apple Music.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.

Hub

Apple

Apple

Δες περισσότερα