Nvidia TITAN V: Η ισχυρότερη κάρτα του κόσμου κοστίζει €3.000

Για πολύ λίγους...
08 Δεκεμβρίου 2017 09:47
Nvidia TITAN V: Η ισχυρότερη κάρτα του κόσμου κοστίζει €3.000

Έχουμε συνηθίσει την Nvidia να δηλώνει αρκετές φορές μέσα στην ίδια χρονιά πως κατασκεύασε την ταχύτερη κάρτα γραφικών που υπάρχει, κάτι που συνέβη για άλλη μια φορά με την κατασκευή της Titan V. Μόνο που αυτή η GPU αντιπροσωπεύει ένα σημαντικότερο άλμα σε σχέση με τους προκατόχους της, αφού είναι η πρώτη κάρτα γραφικών που προορίζεται για τους καταναλωτές και είναι κατασκευασμένη επάνω στην αρχιτεκτονική Volta.

Η Titan V θα πωλείται έναντι $2.999 και η λειτουργία της θα είναι επικεντρωμένη γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την επιστημονική προσομοίωση. Η Nvidia υπόσχεται πως τα 21.1 δισεκατομμύρια τρανζίστορ που κουβαλάει ο «Τιτάνας» θα προσφέρουν επιδόσεις της τάξεως των 110 teraflops με 12GB HBM2 μνήμη, 5120 CUDA cores και 640 tensor cores. Επίσης θα διατίθεται σε δύο χρώματα χρυσό και μαύρο.

Το όραμά μας με την αρχιτεκτονική Volta ήταν να ανεβάσουμε τον πήχη στους υπολογιστές υψηλής απόδοσης και την τεχνητή νοημοσύνη. Θέτουμε νέα όρια με την αρχιτεκτονική της μνήμης και του επεξεργαστή. Με την Titan V βάζουμε την αρχιτεκτονική Volta στα χέρια ερευνητών και επιστημόνων παγκοσμίως. Δεν μπορώ να περιμένω να δω τις νέες τους ανακαλύψεις. - Jensen Huang ιδρυτής και CEO της Nvidia

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η αρχιτεκτονική Volta βρει τον δρόμο της σε GPUs που εστιάζουν στο gaming και διατίθενται φθηνότερα στο ευρύ κοινό. H Titan V είναι διαθέσιμη από σήμερα και είναι περιορισμένη σε δύο κομμάτια ανά πελάτη.

Tags: