Γύρισε μπούμερανγκ το κάλεσμα Γερουσιαστή για περισσότερους ακολούθους

Το internet έκανε αυτό που κάνει καλύτερα
05 Δεκεμβρίου 2017 08:17
Γύρισε μπούμερανγκ το κάλεσμα Γερουσιαστή για περισσότερους ακολούθους

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ John McCain ήταν μόλις 74 ακολούθους μακριά στο Twitter, από τον αριθμό των 3 εκατομμυρίων. Αντί όμως να περιμένει υπομονετικά αυτόν τον αριθμό, πίστεψε πως καλώντας τον κόσμο να τον ακολουθήσει, θα συγκέντρωνε περισσότερους. Δε λειτουργεί όμως έτσι το internet. Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα φορολογικό νομοσχέδιο που πέρασε το Σάββατο και αυξάνει τους φόρους για εκατομμύρια οικογένειες μεσαίου εισοδήματος, παραχωρεί δικαιώματα εξόρυξης πετρελαίου και αερίου σε προστατευόμενη περιοχή πανίδας της Αλάσκας και άλλα, οι χρήστες του Twitter ήταν αμείλικτοι και έκαναν μαζικά unfollow.

Τα σχόλια του tweet γέμισαν από οργισμένους φορολογούμενους, ενώ ο McCain βρέθηκε να χάνει περίπου 30.000 ακολούθους μέσα σε λίγες ώρες. Αν προσέξει μάλιστα κάποιος καλύτερα, η διαφορά μεταξύ των απαντήσεων και των retweets είναι χαοτική, πράγμα σπάνιο για το Twitter.

Το unfollow στον McCain γρήγορα πήρε τη μορφή ενός κοινωνικού ψηφιακού ακτιβισμού, αφού οι πολίτες δεν έχουν πλέον απευθείας έλεγχο στις αποφάσεις. Ασήμαντη κίνηση όμως στην πραγματικότητα, αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία. Μέχρι και τη συγγραφή του άρθρου, ο Γερουσιαστής έχει κολλήσει στα 2.97 εκατομμύρια ακολούθους.