Τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται ταχύρρυθμα μαθήματα γλωσσομάθειας

Η Glossika βελτιστοποιεί τη μέθοδο εκμάθησης
05 Δεκεμβρίου 2017 05:45
Τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται ταχύρρυθμα μαθήματα γλωσσομάθειας

Η εκμάθηση νέων γλωσσών αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία για τους περισσότερους από εμάς, αφού σύμφωνα με ειδικούς χρειάζονται περίπου 200 ώρες επίμονων, παραδοσιακών μαθημάτων, έτσι ώστε να φτάσει κάποιος σε ένα ικανοποιητικό γνωστικό επίπεδο. Η πολύωρη φύση αυτών έγκειται στην επαναληψιμότητα λέξεων, η οποία λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο για τη δημιουργία ενός ισχυρού λεξιλογίου, κινείται όμως γύρω από αντικείμενα που ο ενδιαφερόμενος - κατά πάσα πιθανότητα - δε θα χρησιμοποιήσει στις καθημερινές του συζητήσεις.

Τη λύση έρχεται να δώσει η ιστοσελίδα Glossika που ως στόχο της έχει τη βελτιστοποίηση της μεθόδου εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η εταιρία κατασκεύασε ένα machine-learning αλγόριθμο που υπόσχεται ότι σε μόλις λίγους μήνες, και μέσω 20-λεπτων καθημερινών μαθημάτων, ο καθένας μας θα έχει τη δυνατότητα να διδαχθεί ολοκληρωτικά μια νέα γλώσσα, αφού “δεν υπάρχει ανάγκη από γλωσσολόγους να βρουν με ποιόν τρόπο και με ποια σειρά πρέπει να κατανείμουν τη διδακτέα ύλη. Η τεχνητή μας νοημοσύνη αναλαμβάνει (να λύσει) την πολυπλοκότητα οποιασδήποτε γλώσσας αυτόματα”.

Ευχέρεια πρώτα, λεξιλόγιο μετά. Η ευχέρεια είναι η ικανότητα χειρισμού όλων των μερών μιας πρότασης κατά βούληση. Έπειτα κάνοντας χρήση αυτών των προτάσεων, προσθέτουμε το λεξιλόγιο, βελτιώνοντας έτσι την έκφραση. Θα συνεχίσετε να βελτιώνετε το λεξιλόγιο για το υπόλοιπο της ζωής σας, η ευχέρεια όμως μπορεί να αποκτηθεί σε μερικές μόλις εβδομάδες. Η Glossika σας μαθαίνει να μιλάτε μέσω προτύπων από την αρχή. Οι χρήστες που αποκτούν οικειότητα με την πλατφόρμα, ανακαλύπτουν πως η εύρεση και η απόκτηση κάθε νέας γλώσσας είναι πολύ πιο εύκολη και “ενστικτώδης” (απ’ ότι μέσω των κοινών μεθόδων). - Michael Campbell, CEO της Glossika

Η πλατφόρμα τους που λειτουργεί σε υπολογιστές αλλά και κινητές συσκευές, βασίζεται λοιπόν σε μια συστημική προσέγγιση, εστιάζοντας κατά κόρον στη μεθοδολογία των προτύπων της σύνταξης και ύστερα στο λεξιλόγιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε αν η μέθοδός τους σας ταιριάζει, εδώ.