Η Samsung ετοιμάζει τεχνολογία αναγνώρισης παλάμης 

Τι μαθαίνουμε από την αίτηση ευρεσιτεχνίας της εταιρείας

Η Samsung ετοιμάζει τεχνολογία αναγνώρισης παλάμης

Στην διαδικτυακή τους εξερεύνηση, άνθρωποι του τεχνολογικού χώρου ανακάλυψαν μια αίτηση ευρεσιτεχνίας του Κορεατικού κολοσσού, για ένα σύστημα ταυτοποίησης ή/και υπενθύμισης χαμένου κωδικού πρόσβασης με τη χρήση της παλάμης του χρήστη. Όσο περίεργο και να σας ακούγεται, η Samsung ανέπτυξε μια νέα τεχνική η οποία στη θεωρία της ακούγεται περίπλοκη αλλά η εταιρία υπόσχεται πως θα λύσει τα προβλήματα των χρηστών.

Αν το χαρακτηριστικό κυκλοφορήσει, οι χρήστες των Samsung συσκευών θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να “τυπώσουν” στην παλάμη τους κάποια στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν στον κωδικό πρόσβασης που ψάχνουν. Το σύστημα θα πρέπει πρώτα να κάνει επιτυχή αναγνώριση και ταυτοποίηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της παλάμης του εκάστοτε χρήστη και τότε θα του δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε πως τα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας στα κινητά τηλέφωνα εξελίσσονται και γίνονται όλο και καλύτερα. Αυτή τη στιγμή τα smartphones της Samsung χρησιμοποιούν τεχνολογίες αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αναγνώρισης ίριδας καθώς και αναγνώρισης προσώπου. Με τον ανταγωνισμό να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερος, οι εταιρίες προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους πιστοποίησης των χρηστών για να μπορέσουν να κρατηθούν στην αγορά. Μόλις πριν λίγες μέρες μάθαμε πως η Huawei ετοιμάζει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, που ισχυρίζεται πως είναι 10 φορές καλύτερο από το FaceID που χρησιμοποιεί η Apple στο iPhone X.

3 comment(s)

End of content

No more pages to load