Η Huawei ισχυρίζεται πως έχει καλύτερο σύστημα ταυτοποίησης από την Apple

Σοβαρές οι δηλώσεις της εταιρίας για τη νέα τεχνολογία
03 Δεκεμβρίου 2017 06:30
Η Huawei ισχυρίζεται πως έχει καλύτερο σύστημα ταυτοποίησης από την Apple

Με την Apple να έχει παρουσιάσει το FaceID χάρη στη νέα TrueDepth τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, πολλοί τεχνολογικοί αναλυτές βιάστηκαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως για να φτάσουν οι ανταγωνιστές την τεχνολογία αυτή, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2,5 χρόνια. Οι τελευταίες ειδήσεις από την Huawei ακυρώνουν την παραπάνω πρόβλεψη, καθώς η εταιρία έκανε γνωστό πως δουλεύει πάνω σε μια δικιά της τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, άκρως καλύτερη από αυτή που προσφέρει η Apple.

Ετοιμάζοντας τη νέα ναυαρχίδα της, Honor V10 για κυκλοφορία, η εταιρία στο τέλος της παρουσίασης αφιέρωσε λίγο χρόνο για να δείξει τα όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική αναγνώρισης υπέρυθρων ακτίνων, η Huawei ισχυρίζεται πως κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύστημα 10 φορές, κυριολεκτικά καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιούν τα iPhone. Συγκεκριμένα το σύστημα της θα μπορεί να καταγράψει 300,000 σημεία του προσώπου του χρήστη, όταν το TrueDepth αγγίζει μόνο τα 30.000.

Η Huawei φαίνεται να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην τεχνολογία που αναπτύσσει καθώς, όπως δήλωσε, πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει για να πιστοποιεί το χρήστη σε εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ ένα απλό ξεκλείδωμα της συσκευής μπορεί να διαρκέσει μόλις 400 miliseconds.

Δυστυχώς το νέο σύστημα ταυτοποίησης της Huawei δε θα κυκλοφορήσει μαζί με την νέα ναυαρχίδα Honor V10, καθώς η εταιρία τόνισε πως πρέπει να περάσει από κάποιες δοκιμές ακόμα για να είναι σίγουρη πως θα δώσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες της. Ακόμα είναι άγνωστο για το πότε ή σε ποιο μοντέλο η Huawei θα ξεκινήσει να συμπεριλαμβάνει το καινούριο χαρακτηριστικό.