Η BlackBerry θα πληρώσει τελικά $137 εκ. στη Nokia

Συνεχίζει τις δικαστικές διαμάχες με την εταιρία σε Γερμανία και Αμερική
03 Δεκεμβρίου 2017 06:00
Η BlackBerry θα πληρώσει τελικά $137 εκ. στη Nokia

Ο πόλεμος των ευρεσιτεχνιών μεταξύ τεχνολογικών εταιριών καλά κρατεί, με τις BlackBerry και Nokia να βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στην επιφάνεια. Ύστερα των ισχυρισμών της δεύτερης ότι η BlackBerry παραλείπει διαρκώς να πραγματοποιήσει πληρωμές που αφορούν τη χρήση ενεργών πατεντών, αποφάσισε να μεταφέρει το θέμα στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο. To ΔΕΕ απεφάνθη σήμερα ενοχή στο πρόσωπο της BlackBerry, η οποία καλείται να πληρώσει $137 εκατομμύρια δολάρια. Να σημειωθεί βέβαια πως πρόκειται περί αμφίδρομων μηνύσεων αφού και αυτή ασκεί δικαστικές διαμάχες εις βάρος της Nokia, σε Γερμανία και Αμερική.

Ως BlackBerry εκφράζουμε την απογοήτευση μας σχετικά με το γεγονός ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν συμφώνησε με τα επιχειρήματα μας στην υπόθεση, αλλά δεχόμαστε την απόφαση τους. Η απόφαση αυτή δε μεταβάλλει τους ισχυρισμούς μας, ότι η Nokia παραβιάζει την πνευματική μας ιδιοκτησία, (έτσι) θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε έντονα (το στόχο μας) μέσω δικαστηρίων σε Αμερική και Γερμανία - BlackBerry

Τόσο BlackBerry όσο και Nokia βιώνουν μια δύσκολη περίοδο επανατοποθέτησης του brand-name τους στην αγορά, με την όλη κατάσταση να δυσκολεύει λίγο περισσότερο - οικονομικά τουλάχιστον - αυτή τους την προσπάθεια.