Πλατφόρμα στοιχημάτων για την πορεία του Bitcoin ετοιμάζει ο NASDAQ

Όλο και περισσότεροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί μπαίνουν στην αγορά του Bitcoin
01 Δεκεμβρίου 2017 05:30
Πλατφόρμα στοιχημάτων για την πορεία του Bitcoin ετοιμάζει ο NASDAQ

Εδώ και μέρες έχουν "σπάσει" διεθνώς τα ενημερωτικά δίκτυα με ειδήσεις που προκύπτουν από την όλο και πιο μεγάλη κορύφωση της τιμής του Bitcoin. Το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα του πλανήτη έσπασε πριν από λίγες μέρες το φράγμα ακόμα και των $11,000 ενώ μετά από μια μικρή πτώση, σταθεροποιήθηκε περίπου στα $9,500.

Με το κοινό αλλά και τους επενδυτικούς οργανισμούς να παραληρούν με την μοναδική πορεία που έχει χαράξει αυτό το ηλεκτρονικό νόμισμα, πολλοί ψάχνουν τρόπους να επωφεληθούν από αυτό. Βάσει πληροφοριών από παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου, NASDAQ ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια πλατφόρμα στοιχημάτων για την πορεία του Bitcoin.

Η πλατφόρμα με τα Future Contracts όπως τα ονομάζουν, πρόκειται να επιτρέψει σε επενδυτές και μη, να δημιουργούν συμβόλαια τα οποία θα αφορούν την άνοδο ή πτώση της αξίας του Bitcoin για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, βασισμένα στις εκτιμήσεις τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κερδίσουν ή να χάσουν χρηματικά ποσά. Να σημειωθεί εδώ πως ο NASDAQ δεν είναι ο πρώτος οργανισμός που σκοπεύει να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Το CME Group (Chicago) καθώς καθώς και η εταιρία του Cantor Fitzgerald έχουν σχέδια να δημοσιεύσουν παρόμοιες πλατφόρμες στο κοντινό μέλλον.

Αν και πολλοί παραδοσιακοί οργανισμοί και εταιρίες θεωρούν πως το Bitcoin αποτελεί μία ακόμα φούσκα, πολλοί είναι και αυτοί που καθυστερημένα, αποφάσισαν να εκτιμήσουν σοβαρά την κατάσταση με σκοπό να βρουν τρόπο για να συμμετάσχουν και αυτοί στο όλο και δυνατότερο οικονομικό οικοσύστημα του Bitcoin.

Tags: