Αποκαλύπτεται ο υπάλληλος που διέγραψε τον λογαριασμό του Trump στο Twitter

Παραδέχεται πως η κίνησή του ήταν λάθος
30 Νοεμβρίου 2017 17:07
Αποκαλύπτεται ο υπάλληλος που διέγραψε τον λογαριασμό του Trump στο Twitter

Στις αρχές αυτού του μήνα και προς έκπληξη όλων, ο Twitter λογαριασμός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, είχε διαγραφεί προσωρινά, γεννώντας ερωτήματα για το ποιος ήταν υπεύθυνος για τη διαγραφή, με το Twitter να καταδεικνύει έναν υπάλληλό του, χωρίς να τον κατονομάζει βέβαια.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το περιστατικό, αποκαλύφθηκε ποιος ήταν υπαίτιος για την διαγραφή, ο λόγος για τον Bahtiyar Duysak, Γερμανό πολίτη τουρκικής καταγωγής. Ο Duysak δούλευε στην υποστήριξη πελατών μαζί με την Trust & Safety division, την ομάδα υπεύθυνη για την ανασκόπηση ενδείξεων κακής συμπεριφοράς στο Twitter. Ο Duysak δήλωσε πως την τελευταία μέρα που εργάστηκε στο Twitter δέχθηκε μια ειδοποίηση για το προφίλ του Trump και αμέσως ξεκίνησε τις διαδικασίες απενεργοποίησης του λογαριασμού του και πριν ολοκληρωθεί η ενέργειά, του έκλεισε τον υπολογιστή του αποχωρώντας από το κτίριο. Δεν περίμενε όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα το απόγευμα στις 2 Νοεμβρίου, ο λογαριασμός του Donald Trump να μην είναι προσβάσιμος στους επισκέπτες για έντεκα λεπτά εμφανίζοντας το μήνυμα ότι η σελίδα δεν υπάρχει.

Το Twitter αρχικά είπε πως ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε ακούσια λόγω ανθρώπινου λάθους, ρίχνοντας αργότερα το φταίξιμο σε έναν υπάλληλο που δούλευε την τελευταία του βάρδια. Μέχρι σήμερα πάντως αρνείται να επιβεβαιώσει ότι ο εν λόγω υπάλληλος ήταν υπεύθυνος. Από την μεριά του ο Duysak παραδέχθηκε πως η κίνηση ήταν λάθος και πως ήταν αποτέλεσμα κακών συγκυριών χωρίς να κατονομάζει αυτές τις συγκυρίες.

Μετά το περιστατικό παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς ένας απλός υπάλληλος είχε τέτοιου είδους έλεγχο επάνω στην πλατφόρμα, καθώς και τι άλλο ήταν σε θέση να κάνει από την στιγμή που δεν υπήρξε κάποιο χακάρισμα και ότι συνέβη το έκανε έχοντας πλήρη εξουσιοδότηση.