Το YouTube δοκιμάζει τα δικά του Stories

Τα Reels θα έχουν ξεχωριστή θέση στην εφαρμογή
01 Δεκεμβρίου 2017 05:00
Το YouTube δοκιμάζει τα δικά του Stories

Τα Stories του Instagram ‘έχουν πάρει φωτιά’ μεταξύ των χρηστών του, με εκείνα του Snapchat και του Facebook να συνεισφέρουν μερικά εκατομμύρια ακόμη στη φρενίτιδα που στεγάζεται κάτω από το καθημερινό show-off της ζωής κάποιου. Παρά τη χρήση του ως vlogging εργαλείο, οι δυνατότητες που προσφέρει σε ένα επιχειρησιακό προφίλ είναι ταυτόσημες με εκείνες ενός απλού χρήστη, καθιστώντας το - στην καλύτερη των περιπτώσεων - “ακατάλληλο” γι’ αυτό το σκοπό. Το κενό βέβαια αυτό δεν θα έμενε για πολύ ανεκμετάλλευτο, αφού εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο η Google έχει παρουσιάσει σε επιλεγμένους δημιουργούς περιεχομένου, μια εφάμιλλη δυνατότητα. Λόγος για τα Reels, το story-like χαρακτηριστικό της πλατφόρμας του YouTube, που από σήμερα γίνετε ευρέως διαθέσιμο σε όλους τους λογαριασμούς που φέρουν από 10.000 συνδρομητές και πάνω.

Η συνταγή είναι η ίδια, μια σειρά από ολιγόλεπτα βίντεο όπου χρήστες δύναται να τραβήξουν πλάνα από το κινητό τους τηλέφωνο, συνάμα της προσθήκης φίλτρων, μουσικής και κειμένου. Ο διαχωρισμός όμως αυτής της προσέγγισης έναντι των άλλων, έχει να κάνει με την υλοποίησή της, αφού τα Reels εν αντιθέσει με τα Stories δεν βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης, αλλά “ζουν” στη δική τους καρτέλα όπου μπορούν να συνυπάρξουν διαχωρισμένα σε ομάδες. Μεταξύ των μεγάλων τους διαφορών συναντάμε την ικανότητα των Reels να μη λήγουν, αφήνοντας στο δημιουργό την απόφαση σχετικά με το αν το περιεχόμενο έχει προσεγγίσει ικανοποιητικά το κοινό του ή όχι.

Ποια είναι η δική σας προτίμηση, θα θέλατε περισσότερα Insta Stories από τους αγαπημένους σας δημιουργούς ή θα σας άρεσε η ιδέα να βλέπετε την καθημερινότητά τους στην ίδια πλατφόρμα που παρακολουθείτε και το περιεχόμενό τους;