Το Youtube διαγράφει βίντεο που στοχοποιήθηκαν από παιδόφιλους

Αφαιρέθηκαν 150.000 βίντεο την περασμένη εβδομάδα
30 Νοεμβρίου 2017 06:35
Το Youtube διαγράφει βίντεο που στοχοποιήθηκαν από παιδόφιλους

Αφού το Youtube δεν κατάφερε να ανταποκριθεί επαρκώς στις όλο και αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται τελευταία για την στοχοποίηση παιδικών βίντεο από παιδόφιλους, έχει αφοσιώσει τις προσπάθειες του για να επιλύσει το ζήτημα.

Την περασμένη εβδομάδα διέγραψε 150.000 βίντεο στα οποία παιδιά είχαν γίνει στόχος παιδόφιλων στον τομέα των σχολίων, καθώς απενεργοποίησε και την δυνατότητα σχολιασμού σε πάνω από 625.000 βίντεο. Επιπροσθέτως διέγραψε λογαριασμούς χρηστών που είχαν κάνει απρεπή σεξουαλικά σχόλια σε βίντεο που παρουσιάζονται μικρά παιδιά. Το Youtube επίσης αφαίρεσε τις διαφημίσεις από σχεδόν 2 εκατομμύρια βίντεο και πάνω από 50.000 κανάλια.

Διαφημιζόμενοι όπως Adidas, Deutsche Bank, HP, Mars, Diageo, και Cadbury σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τις διαφημίσεις τους στο Youtube όταν μια δημοσίευση των Times του Λονδίνου είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέροντας ότι διαφημίσεις προβάλλονται σε βίντεο μικρών κοριτσιών στα οποία υπάρχουν ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια.  

Από ότι δείχνουν όλα, το Youtube έχει εντείνει τις προσπάθειές του για να περιορίσει βίαιες και σεξουαλικά ακατάλληλες συμπεριφορές σε βίντεο που αφορούν νεαρές ηλικιακά ομάδες.