Το Facebook προσπαθεί να αποτρέψει τις αυτοκτονίες 

Χρησιμοποιεί A.I. για να το πετύχει

Το Facebook προσπαθεί να αποτρέψει τις αυτοκτονίες

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως πλέον χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναγνωρίσει δημοσιεύσεις, σχόλια, βίντεο και ζωντανές αναμεταδόσεις στα οποία θα εμπεριέχονται αυτοκτονικές σκέψεις και θα δίνει προτεραιότητα στη σειρά που θα ελέγχονται. Η εκστρατεία κατά των αυτοκτονιών ξεκίνησε τον Μάρτιο σε δημοσιεύσεις που περιλάμβαναν μόνο σχόλια στην Αμερική.

Η τελευταία αυτή προσπάθεια θα φέρει αυτοματοποιημένα εργαλεία ανίχνευσης κειμένου και βίντεο παγκοσμίως εκτός της Ευρώπης και αυτό λόγω περιορισμών στην ιδωτικότητα των δεδομένων. Αν η ομάδα που ελέγχει τις δημοσιεύσεις κρίνει ότι κάποια περίπτωση χρειάζεται άμεση παρέμβαση τότε θα κινητοποιεί ανταποκριτές που είναι σε θέση να παρέχουν βοήθεια καθώς και να δίνει χρήσιμα links μέσω του Messenger σε χρήστες που παρακολουθούν το περιστατικό, έτσι ώστε και αυτοί με την σειρά τους να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Η κίνηση αυτή είναι μια απόπειρα υποστήριξης των χρηστών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Στο παρελθόν το Facebook είχε δεχθεί έντονη κριτική για την προσθήκη της ζωντανής αναμετάδοσης βίντεο μιας και αρκετοί χρήστες το χρησιμοποίησαν για να αναμεταδώσουν ευαίσθητες εικόνες ακόμη και αυτοκτονίες.

Ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος του product management του Facebook, δήλωσε πως χάρη στην νέα αυτή τεχνολογία και σε συνεργασία με ανταποκριτές έχουν διενεργηθεί πάνω από εκατό έλεγχοι επιτυχώς.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load