Τεχνητή νοημοσύνη θα εξετάζει τις ακτινογραφίες σας

Μια συνεργασία των GE Healthcare, Nvidia και Intel
27 Νοεμβρίου 2017 16:48
Τεχνητή νοημοσύνη θα εξετάζει τις ακτινογραφίες σας

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, δεν είναι κρυφό πως έχει ξεκινήσει την ανάπτυξή της και δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Όλο και περισσότερες εταιρίες δημιουργούν νέα projects για την εφαρμογή πλατφορμών A.I. σε νέα πεδία και επαγγέλματα, στοχεύοντας να κάνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων όλο και πιο εύκολη. Μια εταιρία που πρόσφατα πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει τα θετικά που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη είναι η General Electric και συγκεκριμένα η θυγατρική εταιρία General Electric Healthcare, που δουλεύει εξ’ ολοκλήρου για την ανάπτυξη και παραγωγή μεγάλων ιατρικών μηχανημάτων.

Η GE Healthcare σε επίσημη ανακοίνωση της, θα συνεργαστεί με την Nvidia και την Intel για να φέρει τη νέα γενιά των ιατρικών μηχανημάτων, με την οποία στοχεύει να κάνει την δουλειά των γιατρών πιο εύκολη αλλά και να βοηθήσει στην κίνηση της ιατρικής πληροφορίας. Βάσει στατιστικών, όπως επικαλείται στην προαναφερθείσα ανακοίνωση, σχεδόν 50 χιλιάδες terabytes δεδομένων δημιουργούν τα νοσοκομειακά μηχανήματα από τα οποία μόλις το 3% πάνε για περαιτέρω ανάλυση και μελέτη.

Επιστρατεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη της Nvidia, η GE σχεδιάζει να συλλέγει τα δεδομένα των μηχανημάτων της, τα οποία θα αναλύονται αυτόματα για την παραγωγή πορισμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται διαθέσιμα σε ένα ευρύ δίκτυο για πρόσβαση από άλλους γιατρούς και ειδικούς του χώρου.

Η εταιρία σχεδιάζει να αναβαθμίσει 500 χιλιάδες από τα είδη εγκατεστημένα μηχανήματα της, διασκορπισμένα ανά τον κόσμο με επίκεντρο τα μοντέλα Revolution Frontier CT scanner, καθώς και τους νέας γενιάς υπερήχους στους οποίους θα χαρίσει καλύτερες και πιο γρήγορες 2D και 4D απεικονίσεις.