Το Xiaomi Redmi Note 5 διαρρέει

Έρχεται με bezel-less οθόνη και αναλογίες 18:9
27 Νοεμβρίου 2017 09:21
Το Xiaomi Redmi Note 5 διαρρέει

Μία φωτογραφία του επερχόμενου Redmi Note 5 της Xiaomi, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, έχοντας ως αφετηρία το κινεζικό εισηδεογραφικό δίκτυο Weibo. Υπό άλλες συνθήκες μία εικόνα -όσες λέξεις και αν είναι- δε θα μετέφερε πολλά ως προς τα εσωτερικά χαρακτηριστικά της συσκευής, η συγκεκριμένη όμως λήψη “έτυχε” να βρει το κινητό ενόσω εκείνο βρισκόταν στην καρτέλα των προδιαγραφών του.


Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το Redmi Note 5 - όπως και το φημολογούμενο R1 - φαίνεται να ασπάζεται την επιμήκυνση του ύψους της οθόνης, φέροντας ένα bezel-less πάνελ, μεγέθους 5.99-ιντσών, αναλογίας 18:9 και ανάλυσης 2160x1080. Κάτω από το καπό του χτυπά ο ίδιος επεξεργαστής, που εξοπλίζει και το Redmi Note 4 (βλ. Qualcomm Snapdragon 625), αποφεύγοντας για κάποιο λόγο να περάσει στο νεότερο Snapdragon 630. Μεταξύ των υπολοίπων χαρακτηριστικών του βρίσκουμε το μοτίβο να επαναλαμβάνεται, αφού το σύνολό τους δηλώνει εφάμιλλο του προκατόχου του. Η εικονική μνήμη ορίζεται στα 4GB για όλα τα μοντέλα αντί για 3GB, η μπαταρία του πέφτει κατά 100mAh στα 4000mAh και η οπίσθια κάμερά του αναβαθμίζεται στα 12-megapixel. Χρέη λειτουργικού τελεί φυσικά η Nougat (7.1.2) έκδοση του Android, συνάμα του MIUI 9 της εταιρίας.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία και την τιμή διάθεσης της συσκευής, το GSMArena ορίζει το κόστος της στα $150.