Ο Jeff Bezos σπάει το φράγμα των 100 δις δολαρίων

Κυριαρχεί στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στη γη
26 Νοεμβρίου 2017 06:00
Ο Jeff Bezos σπάει το φράγμα των 100 δις δολαρίων

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, βρέθηκε τον Ιούλιο στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη, περνώντας τον - επί χρόνια “κατακτητή” - Bill Gates. Δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού το αρνητικό κλείσιμο των μετοχών την ίδια κιόλας ημέρα, τον επέστρεψε στη δεύτερη θέση. Τέσσερεις μήνες μετά και μόλις μια ημέρα ύστερα του - καθιερωμένου πλέον - αγοραστικού σάλου του Black Friday και ο Bezos κατάφερε τελικά το στόχο του, σπάζοντας παράλληλα το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Αν και πρακτικά ο Bezos κατέκτησε την πρώτη θέση της λίστας τον Οκτώβριο, το γεγονός ότι η Amazon αντιπροσώπευσε μόνη της το ήμισυ των online πωλήσεων παγκοσμίως τη χθεσινή ημέρα, είναι ο λόγος που τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Η έξαρση λοιπόν της μετοχής ελέω της αρχής της εορταστικής περιόδου, ήταν που επέτρεψε στον ίδιο να κατοχυρώσει τη χαοτική διαφορά των 10.9 δις με τον Gates. Να σημειωθεί βέβαια πως αν αφαιρέσουμε τις φιλανθρωπικές ενέργειες του δεύτερου, τότε η περιουσία του θα ξεπερνούσε σήμερα τα 150 δις, αφού το 1999 ήταν ο πρώτος που κατάφερε να φτάσει το αστρονομικό αυτό ποσό.

Φιλανθρωπικές τάσεις φαίνεται να φέρει και ο Bezos, ο οποίος δεν δίστασε μάλιστα να ρωτήσει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ιδέες σχετικά με κάποια πιο έμπρακτη φιλανθρωπική στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσει. Μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 48 χιλιάδες απαντήσεις σε αυτό το tweet, και για να δούμε την περιουσία του υπό μια άλλη οπτική γωνία, φτάνει να αναλογιστούμε πως αν την μοίραζε σε ισόποσα κομμάτια σε όσους έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο, τότε σε καθέναν απ’ αυτούς αναλογούν περίπου 2.1 εκατομμύρια δολάρια.