Νέοι κανονισμοί για τα παιδικά videos του YouTube

Μετά την κατακραυγή για το ElsaGate
24 Νοεμβρίου 2017 05:30
Νέοι κανονισμοί για τα παιδικά videos του YouTube

Με την κοινή γνώμη να έχει διχαστεί με αφορμή αυτά που συμβαίνουν στην πλατφόρμα του YouTube, η υπηρεσία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, στο οποίο πολλοί αναγνώστες εξέφρασαν την γνώμη τους στα σχόλια, στο YouTube επικρατεί μια περίεργη κατάσταση στο θέμα του παιδικού περιεχομένου. Οι μικροί θεατές όλο και πληθαίνουν βαραίνοντας με περισσότερη ευθύνη την πλατφόρμα αλλά και τους ίδιους του γονείς.  

Μετά το θέμα του #elsagate για το περιεχόμενο των video, λόγος έγινε και για τα σχόλια αυτών καθώς και για τους τύπους ανθρώπων που συχνάζουν στην ενότητα των comments. Όπως παρατήρησαν αρκετοί, διάφοροι λογαριασμοί χρηστών σχολίαζαν συστηματικά κάτω από δημοφιλή παιδικά video, προσκαλώντας τους θεατές - δηλαδή τα παιδιά - να κουβεντιάσουν μαζί τους, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις υπήρχαν και σεξουαλικά σχόλια με προσανατολισμό τους ανήλικους θεατές.

Μετά από την κοινοποίηση των εν λόγω στοιχείων στη διεύθυνση της πλατφόρμας, τα σχόλια αυτά καθώς και πολλά άλλα διαγράφηκαν, ενώ οι λογαριασμοί των σχολιαστών μπλοκαρίστηκαν από περαιτέρω πρόσβαση στην υπηρεσία. Στο εκτενές blog post του YouTube, η διεύθυνση ανακοινώνει την απόφασή της για την εφαρμογή νέων πολύ πιο αυστηρών μέτρων σε ότι αφορά την παιδική ενότητα της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, των χρηστών αλλά και των ίδιων των videos.