Τα Samsung Gear S3 θα έχουν μπαταρία για 40 μέρες

Η εταιρία δημοσιοποίησε το νέο update της συσκευής
22 Νοεμβρίου 2017 06:00
Τα Samsung Gear S3 θα έχουν μπαταρία για 40 μέρες

Νέο firmware update ανακοίνωσε και δημοσιοποίησε η Samsung για τη σειρά έξυπνων ρολογιών της, Samsung Gear S3. Με την νέα ενημέρωση η εταιρία προσθέτει ποικίλα χαρακτηριστικά στο smartwatch καθώς και μια νέα λειτουργία η οποία θα επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί για 40 ημέρες με μια μόνο φόρτιση.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι χρήστες των έξυπνων ρολογιών, είναι η αυτονομία που προσφέρουν. Τα περισσότερα smartwatches με τις βασικές λειτουργίες, όπως Bluetooth και WiFi συνδεσιμότητα, διαρκούν περίπου 1 έως 2 ημέρες λειτουργίας και αυτό εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τα επίπεδα και τη συχνότητα χρήσης. Η Samsung φαίνεται να βρήκε λύση σε αυτό το πρόβλημα με την λειτουργία που ονομάζει “Watch Only”. Όπως το όνομα μπορεί να προδίδει, η λειτουργία αυτή αφαιρεί τις έξυπνες λειτουργίες από τη συσκευή, μετατρέποντας το σε ένα κλασσικό ρολόι.

Τα Gear S3 θα μπορούν να μπουν σε αυτή τη λειτουργία έχοντας αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση του λογισμικού και αφού οι χρήστες ενεργοποιήσουν το Watch Only μέσα από τις ρυθμίσεις των συσκευών. Αυτομάτως όλες οι επιλογές συνδεσιμότητας απενεργοποιούνται και το ρολόι απεικονίζει την ώρα ενώ μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό όριο, η οθόνη σβήνει. Οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το πλήκτρο On/Off κάθε φορά που θέλουν να ενημερωθούν για την χρονική στιγμή.

Αν και η συγκεκριμένη εφαρμογή ίσως να είναι εντελώς αντίθετη με το ότι πρεσβεύουν τα smartwatches καθώς και με τους λόγους που οι χρήστες τα αγόρασαν εξ’ αρχής, δεν παύει να είναι μια λύση για αυτούς που χρειάζονται την επιπλέον διάρκεια λειτουργίας στο ρολόι τους.