Ένταλμα για παράδοση δεδομένων iCloud στην Apple

Για την υπόθεση του μακελάρη του Τέξας
21 Νοεμβρίου 2017 06:15
Ένταλμα για παράδοση δεδομένων iCloud στην Apple

Ακόμα μια μάχη με επίκεντρο την ιδιωτικότητα ετοιμάζεται να παλέψει η Apple καθώς οι αστυνομικές αρχές του Τέξας και το FBI της παρέδωσαν δικαστικό ένταλμα, με το οποίο η εταιρία εξαναγκάζεται να παραδώσει τα δεδομένα που αφορούν τον εγκληματία Devin Patrick Kelley. Ο νεκρός πλέον Kelley, ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 26 ανθρώπων στις αρχές του μήνα, όταν μπήκε με αυτόματο όπλο μέσα σε εκκλησία της πολιτείας.

Στη κατοχή του βρέθηκε ένα iPhone SE στο οποίο η υπηρεσία του FBI προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση, ωστόσο η συσκευή ήταν κλειδωμένη και κρυπτογραφημένη. Μετά από δημόσιες πιέσεις της υπηρεσίας, στις 9 Νοεμβρίου εκδόθηκε το ένταλμα το οποίο αφορά τα δεδομένα αποθηκευμένα στη συσκευή καθώς και όλα τα δεδομένα αποθηκευμένα στην υπηρεσία iCloud της Apple για το λογαριασμό του Kelley.

Η εταιρία ανταποκρίθηκε λέγοντας πως από τη στιγμή που το ένταλμα είναι απολύτως νόμιμο, θα παρέχει στις Αρχές όλα τα δεδομένα που βρίσκονται στην υπηρεσία iCloud, ωστόσο δεν ανέφερε κάτι για τα αρχεία της συσκευής, κάτι που θυμίζει την υπόθεση με τον δολοφόνο του San Bernardino.

Η Apple από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τις αρχές στα πλαίσια των νόμιμων ενεργειών που ορίζονται από τις αρχές τη, ωστόσο τόνισε με νόημα πως το FBI δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της τις πρώτες ημέρες του συμβάντος και πως αν ήθελαν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο θα μπορούσαν να το κάνουν με το δακτυλικό αποτύπωμα του νεκρού τις πρώτες 48 ώρες.