10χρονος ξεγελά το Face ID και ξεκλειδώνει το iPhone X της μητέρας του

Είναι οι “ψευδώς θετικές” περιπτώσεις που είχε αναφέρει η Apple;
15 Νοεμβρίου 2017 08:22
10χρονος ξεγελά το Face ID και ξεκλειδώνει το iPhone X της μητέρας του

Το iPhone X εισήγαγε το Face ID, μια τεχνολογία ασφαλείας η οποία σύμφωνα με την Apple, μπορεί να ξεγελαστεί μόνο μία φορά στο εκατομμύριο. Οι περιπτώσεις όμως των “ψευδώς θετικών” αναγνωρίσεων, θεωρούσαμε πως μπορεί να συμβούν στις περιπτώσεις διδύμων ή σε αδέρφια κάτω των 13 ετών. Ωστόσο μια ιδιάζουσα περίπτωση έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου ο 10χρονος Ammar Malik κατάφερε να ξεγελάσει το Face ID και να ξεκλειδώσει το iPhone X της μητέρας του.

Μάλιστα κατάφερε να το κάνει με την πρώτη φορά, ενώ μπόρεσε να το επαναλάβει αρκετές φορές ακόμα, υποδεικνύοντας πως μέλη της οικογένειας με όμοια χαρακτηριστικά, μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα, αφού όπως φαίνεται και στο video υπάρχει μεγάλη ομοιότητα μεταξύ του Malik και της μητέρας του.

Η μητέρα του χρειάστηκε να καταγράψει το πρόσωπό της ξανά υπό διαφορετικό φωτισμό, για να μην μπορεί ο γιος της να έχει πρόσβαση. Μόλις επιχείρησε την καταχώρηση του προσώπου της για τρίτη φορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο γιος της μπόρεσε να έχει και πάλι πρόσβαση.

Η Apple ισχυρίζεται πως το Face ID είναι ακόμα πιο ασφαλές από το Touch ID, αυτή όμως η περίπτωση εγείρει ερωτήματα, αφού δύο άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας και φύλου μπερδεύουν το σύστημα. Η αλήθεια είναι πάντως πως η Apple έχει αναφέρει πως τα “μη ανεπτυγμένα πλήρως χαρακτηριστικά” σε ηλικίες κάτω των 13 ετών, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στο Face ID.