Το Apple Watch μπορεί να εντοπίσει συμπτώματα άπνοιας και υπέρτασης

Νέα έρευνα δείχνει τι μπορεί να κάνει η συσκευή
15 Νοεμβρίου 2017 05:46
Το Apple Watch μπορεί να εντοπίσει συμπτώματα άπνοιας και υπέρτασης

Με τα Apple Watches να γίνονται όλο και πιο mainstream και ταυτόχρονα να αντικαθιστούν όλο και περισσότερα συμβατικά ρολόγια, η Apple αλλά και τρίτοι οργανισμοί προσπαθούν να εξελίξουν τη χρήση τους πέρα από τα τα καθιερωμένα. Μεγάλο ποσοστό χρηστών προμηθεύεται τα Apple Watch και τα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό στις αθλητικές τους δραστηριότητες προκείμενου να καταγράφει αλλά και να καταλαβαίνει τι γίνεται στο σώμα του κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Με γνώμονα αυτό, η Apple έχει επικεντρωθεί πολύ στην ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων με επίκεντρο τα έξυπνα ρολόγια της, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς, παρακινώντας ταυτόχρονα και πολλούς άλλους οργανισμούς να κάνουν το ίδιο.

Η Cardiogram σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διεξήγαγαν μια έρευνα από την οποία οι επιστήμονες συμπέραναν πως τα smartwatches της Apple μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίσουν συμπτώματα άπνοιας ή και υπέρτασης με πολύ μεγάλη ακρίβεια Συγκεκριμένα το project συνδύασε τους αισθητήρες της συσκευής με το τεχνητό νευρωνικό δίκτυο της Cardiogram μετατρέποντας τα δεδομένα των καρδιακών παλμών και βημάτων σε μετρήσεις για τις παραπάνω ασθένειες. Σε καμία περίπτωση η τεχνική αυτή δεν αντικαθιστά τη διάγνωση από ειδικό γιατρό, ωστόσο με ποσοστά επιτυχίας 82% για την άπνοια και 90% για την υπέρταση, είναι μια πάρα πολύ καλή λύση στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση.