Η Tesla παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα ολόκληρο νησί

Το Nantucket της Μασαχουσέτης θα λάβει 200 Powerpacks
10 Νοεμβρίου 2017 19:56
Η Tesla παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα ολόκληρο νησί

Σύμφωνα με αναφορά του Electrek, η Tesla βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρικών αναγκών ενός ακόμη νησιού. Ο λόγος για το Nuntucket της Μασαχουσέτης. Το νησί που μετρά 11.000 μόνιμους κατοίκους και σχεδόν 40.000 ακόμη εποχιακούς, μέχρι πρότινος βασιζόταν σε δύο υποβρύχια καλώδια ρεύματος (από το Cape Cod), καθώς και δύο βενζινοκίνητους κινητήρες καύσης των 6MW ως εφεδρικούς, για την κάλυψη των ηλεκτρικών του αναγκών.


Το Εθνικό Δίκτυο γνωρίζοντας την κατάσταση, ερευνούσε την αγορά για λύσης μπαταρίας, ως το μέσο που θα αντικαταστούσε τους βενζινοκινητήρες, παρέχοντας ηλεκτρισμό τις στιγμές που το κεντρικό δίκτυο δε θα λειτουργούσε. Έχοντας πρόσφατα επιλέξει την Tesla, ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας των 48MW την ώρα “στήνεται” στην περιοχή. Το νέο αυτό σύστημα θα είναι σε θέση μέσω μιας μόνο γεννήτριας όχι απλά να λειτουργεί εφεδρικά, αλλά και να σταθεροποιεί το κεντρικό ηλεκτρικό δίκτυο τις στιγμές που θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Αν και η χρήση ενός ακόμη υποβρύχιου καλωδίου είναι το ελάχιστο αναγκαία για την κάλυψη της αύξησης των αναγκών, η λύση της Tesla σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο, μετατοπίζει αυτήν την αναγκαιότητα τουλάχιστον μια δεκαετία μπροστά. Να σημειωθεί πως τα Powerpacks της εταιρίας έχουν τοποθετηθεί και σε άλλες περιοχές, όπως το νησί Kaua’i της Χαβάης, το Ta’u της Αμερικάνικης Σαμόα, ένα παραθεριστικό νησί των Φίτζι και το Ocracoke της Βόρειας Καρολίνας.