Vespa Elettrica, το νέο ηλεκτρικό μηχανάκι από την Piaggio

Το μοντέλο αναμένεται μέσα στο 2018
10 Νοεμβρίου 2017 06:30
Vespa Elettrica, το νέο ηλεκτρικό μηχανάκι από την Piaggio

Δεν ήταν κρυφό το γεγονός ότι η εταιρία εργάζεται πάνω σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, ωστόσο κανείς δεν περίμενε να καταφτάσει τόσο νωρίς. Στην έκθεση μοτοσυκλετών του Μιλάνο, η Piaggio, μητέρα εταιρία της Vespa, ανακοίνωσε πως μέσα στο 2018 θα παραδώσει στο κοινό το Vespa Elettrica, ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μηχανάκι, που είχε υποσχεθεί από πέρυσι.

Η καινούρια Vespa υπόσχεται να έχει αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων (πάντα ανάλογα με την οδήγησή του αναβάτη), ενώ για τους πιο απαιτητικούς η εταιρία θα παρέχει και μια υβριδική εκδοχή, το Vespa Elettrica X με αυτονομία περίπου 200 χιλιόμετρα. Τα νέα Vespa έρχονται με το χαρακτηριστικό design στο οποίο έχουν προστεθεί μερικές πινελιές που αναδεικνύουν τη νέα γενιά.

Στα των τεχνικών, τα scooter θα επαναφορτίζονται πλήρως σε διάρκεια τεσσάρων ωρών από κανονική οικιακή πρίζα, ενώ η εταιρία ισχυρίζεται πως υπό κανονικές συνθήκες η ζωή της μπαταρίας αγγίζει τα 10 έτη ή 50 με 70 χιλιάδες χιλιόμετρα οδήγησης. Επίσης μετά τους 1000 κύκλους πλήρης φόρτισης, η μπαταρία θα είναι ικανή για συσσώρευσει μόνο του 80% της αρχικής της χωρητικότητας.

Στο τιμόνι του δικύκλου πρόκειται να υπάρχει μια οθόνη 4,7 ιντσών η οποία θα παρέχει πληροφορίες όπως την ταχύτητα και την εμβέλεια αλλά θα μπορεί να επικοινωνεί μέσω Bluetooth με την κινητή συσκευή του αναβάτη και να αναδρομολογεί τις κλήσεις σε τυχόν Bluetooth κράνος.

Η εταιρία δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου οχήματος αλλά ούτε και τιμή. Οι αναβάτες θα μπορέσουν να δώσουν προκαταβολή για την απόκτηση μιας Vespa Elettrica από τις αρχές της άνοιξης.