Επένδυση $756 εκ. για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Ford

Σε συνεργασία με την Κινεζική Zotye
10 Νοεμβρίου 2017 06:00
Επένδυση $756 εκ. για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Ford

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το πότε η κινεζική κυβέρνηση θα απαγορέψει την παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων όπως έχουν κάνει η γαλλική και η βρετανική, μεγάλες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανικής αγοράς δημιουργούν σχέδια για την είσοδο στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Παράδειγμα είναι η Daimler η οποία δημιούργησε συνεργασία με την κινεζική BAIC για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για την αγορά της Κίνας και όχι μόνο.

Με νέες πληροφορίες μαθαίνουμε πως η αμερικανική Ford ακολουθεί την ίδια τακτική με την συνεργάτιδα Zotye. Από τον περασμένο Αύγουστο οι εταιρίες έχουν έρθει σε μια ισομερή συμφωνία, η οποία προβλέπει επενδυτική κίνηση ύψους $756 εκατομμυρίων για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Zhejian της Κίνας. Οι εταιρίες αναμένουν την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες ανοικοδόμησης.

Η Zotye που εδρεύει στην χώρα, βρίσκεται ήδη στην αγορά των EV ωστόσο η συμφωνία με έναν κολοσσό σαν την Ford πρόκειται να της αποδώσει πολλά περισσότερα. Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορούν υπό την επωνυμία Zotye Ford, με κύριο στόχο την κινεζική αγορά και τις γειτονικές χώρες. Ο αντιπρόεδρος της Ford Group, Peter Fleet ανέφερε:

Η Zotye Ford θα συστήσει μια νέα οικογένεια από μικρά πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα.[...]Στόχος μας να εξερευνήσουμε νέες καινοτόμες λύσεις για την κίνηση και την επικοινωνία της νέας γενιάς πελατών.