Συνεργασία Intel και AMD αφήνει άφωνους τους PC enthusiasts

Έφτασε η μέρα που κανείς δεν περίμενε
07 Νοεμβρίου 2017 19:06
Συνεργασία Intel και AMD αφήνει άφωνους τους PC enthusiasts

Ένα από τα πιο μεγάλα διλλήματα στο χώρο του PC Hardware είναι η επιλογή επεξεργαστή, με την Intel και την AMD να είναι οι δύο βασικές εταιρίες που κονταροχτυπιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η “αιώνια μάχη” μεταξύ της κόκκινης και της μπλε εταιρείας έχει φουντώσει τον τελευταίο καιρό μετά την άφιξη των Ryzen επεξεργαστών.

Ωστόσο, σε μια κίνηση που σίγουρα δεν περιμέναμε να δούμε πριν μερικά χρόνια, οι δύο εταιρίες έδωσαν τα χέρια για την δημιουργία ενός ειδικού επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά από την AMD. Το νέο AMD-Intel chip θα αποτελεί εξέλιξη της H σειράς της 8ης γενιάς επεξεργαστών της Intel και οι επιδόσεις όλου του chip θα μπορούν να προσαρμοστούν για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το προϊόν μπορεί να καταφθάσει ακόμα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Το προϊόν αποτελεί πρωτοβουλία της Intel, παρόλο που και οι δύο εταιρίες συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του. Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία που μπορεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο για τους gamers και όχι μόνο, ειδικά αν αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μόνο η αρχή.

Οι δηλώσεις της Intel:

Το νέο προϊόν, το οποίο θα είναι μέρος της 8ης γενιάς της Intel Core οικογένειας, φέρνει σε επαφή τον επεξεργαστή υψηλής απόδοσης Intel Core H με τη δεύτερης γενιάς μνήμη High Bandwidth Memory (HBM2) και ένα διακριτό chip γραφικών ειδικά για την Intel από το Radeon Technologies Group της AMD - όλα σε ένα ενιαίο πακέτο επεξεργαστή.

Οι δηλώσεις της AMD:

Η συνεργασία μας με την Intel επεκτείνει την εγκατεστημένη βάση των GPU της AMD Radeon και φέρνει στην αγορά μια διαφοροποιημένη λύση για γραφικά υψηλής απόδοσης. Μαζί προσφέρουμε στους gamers και τους δημιουργούς περιεχομένου την ευκαιρία να έχουν ένα λεπτότερο και ελαφρύτερο PC, ικανό να προσφέρει εμπειρίες γραφικών υψηλών επιδόσεων σε παιχνίδια AAA και εφαρμογές δημιουργίας περιεχομένου. Αυτή η νέα ημι-προσαρμοσμένη GPU τοποθετεί τις επιδόσεις και τις δυνατότητες των γραφικών Radeon στα χέρια ενός εκτεταμένου συνόλου από enthusiasts που θέλουν την καλύτερη δυνατή οπτική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε πατώντας εδώ και μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Tags: