Το iPhone X βαθμολογείται με 101 στη φωτογραφία από το DxO Mark

Χάνει όμως συνολικά από το Pixel 2
07 Νοεμβρίου 2017 09:23
Το iPhone X βαθμολογείται με 101 στη φωτογραφία από το DxO Mark

Το iPhone X φαίνεται να έχει μια καταπληκτική κάμερα, όπως μαρτυρούν τα tests του DxO Mark, όχι αρκετή όμως για να πιάσει την κορυφή της βαθμολογίας. Συγκεκριμένα, το iPhone X βαθμολογήθηκε συνολικά με 97 μονάδες, ισοβαθμώντας με το Huawei Mate 10 Pro, μην μπορώντας όμως να φτάσει τη βαθμολογία του Pixel 2 με 98. Ωστόσο στη φωτογραφία, έπιασε σκορ 101! Να θυμίσουμε βέβαια πως η βαθμολογία του DxO Mark δεν τερματίζει στο 100.

Το iPhone X φαίνεται να έχει εκπληκτικές αποδόσεις σε περιβάλλον με υψηλή αντίθεση, κάνοντας σωστή δουλειά στο dynamic range, ενώ παράγει και “άψογη” έκθεση σε εξωτερικούς χώρους και σε έντονο φως.

Οι zoom και bokeh φωτογραφίες είναι αισθητά καλύτερες από το 8 Plus με το νέο telephoto φακό που διαθέτει OIS.

Σε εσωτερικούς χώρους έχουν αποτελέσματα ακριβείας με σωστό white balance, αν και όταν οι συνθήκες φωτισμού χαμηλώσουν, το iPhone X δυσκολεύεται. Τα χρώματα παραμένουν ζωντανά και ευχάριστα.

Στο video, το iPhone X διαθέτει δυνατότητα καταγραφής 4K στα 60fps, το πρώτο τηλέφωνο με αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο τα tests του DxO Mark χρησιμοποιούν τα default settings των συσκευών και έτσι οι δοκιμές έγιναν στα 1080p στα 30fps. Έτσι σκόραρε μόλις 89, με τις αδυναμίες του να εντοπίζονται στο θόρυβο της εικόνας και στην υφή της. Ο χαμηλός φωτισμός παραμένει μια κατηγορία που ζορίζει τα iPhone. Αναφορά έγινε επίσης στο πολύ καλό stabilization της συσκευής.