Logitech, HTC και Valve φέρνουν τα πληκτρολόγια στο VR

Αυτό είναι το BRIDGE Developers Kit
05 Νοεμβρίου 2017 05:00
Logitech, HTC και Valve φέρνουν τα πληκτρολόγια στο VR

Μέχρι πρότινος, η γνώση του ‘τυφλού’ συστήματος πληκτρολόγησης ήταν το ελάχιστο αναγκαία στις περιπτώσεις όπου ο χρήστης φορούσε κάποιο VR headset και ήθελε για παράδειγμα να ‘σερφάρει’ στο διαδίκτυο ή έστω απλά να αναζητήσει έναν τίτλο παιχνιδιού. Αυτό έρχεται να αλλάξει η συνεργασία της γνωστής κατασκευάστριας περιφερειακών, Logitech, με τα κομμάτια της HTC και Valve που παράγουν το Vive, δημιουργώντας έναν tracker για τα πληκτρολόγια της πρώτης.

Λόγος για το BRIDGE, έναν ανιχνευτή κίνησης χεριών και δακτύλων, με σκοπό τη σωστή μεταφορά αυτών και της διάταξης του πληκτρολογίου σας, εντός της εικονικής πραγματικότητας. Επιπροσθέτως, το SDK της συσκευής παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα παραμετροποίησης της εμφάνισης του πληκτρολογίου - εντός φυσικά του εικονικού περιβάλλοντος.

Το developers kit θα ξεκινήσει τη διάθεσή του εντός του έτους, με τους indie δημιουργούς περιεχομένου που βρίσκονται στην Αμερική να μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για την beta μέσω αυτής της φόρμας. Στα $150 δολάρια του πακέτου, βρίσκουμε ένα Logitech G πληκτρολόγιο, καθώς και το Vive tracker. Τέλος, να σημειωθεί πως η διάθεση για την ώρα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, αφού μόνο 50 τεμάχια πρόκειται να κυκλοφορήσουν.

Εάν υπάρξει επαρκές ενδιαφέρον, ενδέχεται να κατασκευάσουμε και άλλα kit προς αγορά μετά την αποστολή της αρχικής αυτής παρτίδας - Vincent Tucker Διευθύνων Καινοτομίας & Στρατηγικής της Logitech