Η Apple αποθηκεύει ημίγυμνες φωτογραφίες σας

Δεν είναι τόσο πονηρό όσο ακούγεται
03 Νοεμβρίου 2017 13:00
Η Apple αποθηκεύει ημίγυμνες φωτογραφίες σας

Το iPhone σας γνωρίζει για όλες τις φωτογραφίες σας με εσώρουχα, αλλά πριν αγχωθείτε, να σας πούμε πως δεν είναι τόσο “ένοχο” όσο φαίνεται. Ένα tweet από μία γυναίκα χρήστη iPhone έγινε viral μέσα στην εβδομάδα και ώθησε εκατοντάδες χιλιάδες άλλες γυναίκες να ανακαλύψουν πως η εφαρμογή Photos στο iOS και στο macOS, μπορεί να αναγνωρίζει τις φωτογραφίες σας με σουτιέν και επιτρέπει την αναζήτησή τους.

Μία αναζήτηση με τον όρο “brassiere” θα εμφανίσει οποιαδήποτε φωτογραφία έχετε τραβήξει όπου εμφανίζεται σουτιέν. Κοντινή, μακρινή φωτογραφία, όπου εμφανίζεται ντεκολτέ ή και...περισσότερα. Οι χρήστες αναστατώθηκαν επειδή αναρωτήθηκαν “για ποιο λόγο να αποθηκεύει η Apple αυτές τις φωτογραφίες ξεχωριστά”, ωστόσο αυτή η λειτουργία υπάρχει στα iPhones εδώ και ένα χρόνο, ενώ τη συναντάμε και στο Google Photos.

Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιος υπάλληλος της Apple που τις κατηγοριοποιεί. Από το iOS 10 τα iPhones μπορούν να αναγνωρίσουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και σκηνές βάσει εικόνας. Η τεχνητή νοημοσύνη αναγνωρίζει το περιεχόμενο της εικόνας και μπορεί να σας την προσφέρει βάσει των όρων που δίνετε στην αναζήτησή σας, μπορεί ακόμα και να ξεχωρίσει ένα σκύλο από μία γάτα. Να σημειώσουμε πως η αναζήτηση πραγματοποιείται στο iPhone, με την A.I. να τρέχει σε κάθε συσκευή, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των φωτογραφιών.

Σε αντίθεση η Google, ανεβάζει όλες τις φωτογραφίες στο δικό της cloud και η αναζήτηση γίνεται εκεί. Μάλιστα είναι λίγο καλύτερη στην αναγνώριση σουτιέν από την Apple.