Το Instagram φέρνει υποστήριξη γλωσσών με κατεύθυνση γραφής από δεξιά προς τα αριστερά

Εξήντα εκατομμύρια οι χρήστες που επωφελούνται
02 Νοεμβρίου 2017 05:30
Το Instagram φέρνει υποστήριξη γλωσσών με κατεύθυνση γραφής από δεξιά προς τα αριστερά

Η εφαρμογή του Instagram φέρει υποστήριξη Κινέζικων, Κορεάτικων και Ιαπωνικών (που διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά και από πάνω προς τα κάτω) εδώ και αρκετό καιρό, οι χρήστες όμως των περιοχών της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής έπρεπε να περιμένουν μέχρι και σήμερα για να δουν τη γλώσσα τους στις επιλογές της εφαρμογής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα 60 εκατομμύρια των χρηστών της που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές έχουν πλέον στη διάθεση τους τις ακόλουθες γλώσσες, Αραβικά, Φαρσί και Εβραϊκά, ανεβάζοντας τον συνολικό προσφερόμενο αριθμό γλωσσών στις 33.


Σε δήλωση της εταιρίας που κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται πως το τμήμα σχεδίασής της έπρεπε να ανασχεδιάσει για ακόμη μια φορά όλο το interface έτσι ώστε να προβάλλονται σωστά γλώσσες σαν και αυτές, αφού γράφονται και διαβάζονται αντίθετα από το δικό μας σύνηθες (βλ. αριστερά προς δεξιά).

Με αυτήν την ενημέρωση, ελπίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνδεθούν με τους ανθρώπους και τα ενδιαφέροντα που τους αφορούν - Instagram