Το CarPlay ξεφεύγει από τα όρια του αυτοκινήτου

Η Gold Wing της Honda εξοπλίζεται από την Apple
30 Οκτωβρίου 2017 05:45
Το CarPlay ξεφεύγει από τα όρια του αυτοκινήτου

Όταν ακούτε τη λέξη CarPlay, αυτόματα ο νους σας σκέφτεται ευρύχωρα, πολυτελή ταμπλό αυτοκινήτων, τόσο φουτουριστικών όσο και πιο καθημερινών (βλ. Mini Cooper), με μια μεγάλη -σχετικά- οθόνη να κλέβει τις εντυπώσεις αποτελώντας δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ εσάς, του αυτοκινήτου και του κινητού σας τηλεφώνου. Τόσο Apple όσο και Google φαίνεται να έχουν δώσει έμφαση στα αυτοκίνητα -εξού και το όνομα- αφήνοντας παραπονεμένους τους φίλους των δίτροχων οχημάτων. Αυτό έρχεται να αλλάξει όμως η πρώτη, φέρνοντας το -πλέον λάθος ονομασμένο- CarPlay στις μοτοσυκλέτες, αρχής γενομένης το 2018.

Ναι, η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη για πρώτη φορά στις δυο ρόδες, χάρη στην 7-ιντσών LCD οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο του dashboard της νέας Gold Wing. Συνδέστε το τηλέφωνο σας μέσω USB, κάντε σύζευξη της μηχανής με κάποιο Bluetooth headset και το γνωστό σε όλους interface του CarPlay θα εμφανιστεί στο ταμπλό σας - Δημοσίευμα του Road Show

Η νέα Gold Wing της Honda φέρει ένα d-pad στην αριστερή λαβή του τιμονιού της μηχανής, καθώς και ένα περιστρεφόμενο χειριστήριο στο κέντρο του ντεπόζιτου, ενώ ο χρήστης δύναται να ελέγξει το CarPlay και μέσω φωνητικών εντολών, αφού το headset αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του. Οι φίλοι του Android θα πρέπει να περιμένετε αρκετά μιας και η Google δήλωσε στη Honda ότι για την ώρα εστιάζει στα αμάξια και μόνο. Αν παραταύτα η κίνηση της Apple αποβεί κερδοφόρα τότε σίγουρα ο τεχνολογικός, “ρομποτικός” γίγαντας δε θα αφήσει το "κενό" στην αγορά ανεκμετάλλευτο για πολύ.

Για όσους ενδιαφέρονται, η έκδοση της Gold Wing για το 2018 που φέρει υποστήριξη CarPlay θα είναι διαθέσιμη για αγορά το Φεβρουάριο του 2018 με την τιμή της να ανέρχεται στα $23.500 δολάρια.