Η Ινδία γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη smartphone αγορά του κόσμου

Ξεπέρασε τις ΗΠΑ
28 Οκτωβρίου 2017 09:14
Η Ινδία γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη smartphone αγορά του κόσμου

Οι ΗΠΑ έπεσαν στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης στην αγορά smartphones, με την Ινδία να τους ξεπερνά και να πλησιάζει ακόμα και την πρωτοπόρα Κίνα. Μόνο για το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Ινδία αύξησε τη ζήτηση smartphones κατά 23%, φτάνοντας τα 40 εκατομμύρια συσκευές, μια εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την παγκόσμια αγορά αρκετές εταιρίες.

Οι εταιρίες που είναι οι πιο δημοφιλείς αυτή τη στιγμή στην Ινδία είναι η Samsung και η Xiaomi, με 9.4 και 9.2 εκατομμύρια αποστολές smartphones στη χώρα αντίστοιχα, παραπάνω από το μισό ολόκληρης της αγοράς της Ινδίας. Συνολικά δραστηριοποιούνται περίπου 100 εταιρίες smartphone στη χώρα, ενώ κάθε τρίμηνο προστίθενται περισσότερες.

Οι προβλέψεις λένε πως η Xiaomi σύντομα θα ξεπεράσει τη Samsung στην Ινδία λόγω των τηλεφώνων χαμηλού κόστους και η ετήσια ανάπτυξη των πωλήσεων της εταιρίας κατά 290% στηρίζει αυτό τον ισχυρισμό. Ωστόσο και τα πιο ακριβά τηλέφωνα έχουν το μερίδιο αγοράς τους στη χώρα, μιας και η Apple έχει διπλασιάσει τις πωλήσεις της φτάνοντας τα 900.000 τηλέφωνα στο τρίτο τρίμηνο.