Η Daimler προσπερνάει την Tesla στην τελευταία στροφή

Αυτό είναι το ηλεκτρικό φορτηγό της
27 Οκτωβρίου 2017 05:00
Η Daimler προσπερνάει την Tesla στην τελευταία στροφή

Η ανακοίνωση της Tesla σχετικά με την καθυστέρηση παρουσίασης του ηλεκτρικού φορτηγού της για τα μέσα Νοεμβρίου, ελέω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την παραγωγή του Model 3, έδωσε χώρο στη Daimler να κινηθεί. Η Γερμανικής καταγωγής κατασκευάστρια εταιρία οχημάτων δεν έχασε χρόνο, και έτσι στα πλαίσια του φετινού Tokyo Motor Show, παρουσίασε το -concept- E-Fuso Vision One.

Πρόκειται για ένα φορτηγό “βαρέων-βαρών”, αφού μπορεί να μεταφέρει έως και 11 τόνους φορτίο για περίπου 350 χιλιόμετρα αυτονομίας (βλ. 300kWh). Αποτελεί δημιούργημα των κοινών προσπαθειών του τμήματος λεωφορείων της Daimler και του Fuso Track της Mitsubishi, σε μια προσπάθειά της να μετατρέψει όλη τη σειρά των μεγάλων οχημάτων της σε ηλεκτρικά, με σκοπό της χρήση αυτών από μεταφορικές εταιρίες που εδρεύουν σε πόλεις όπου η χρήση κινητήρων καύσης τείνει να απαγορευτεί.

Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ώρα, αφήνοντας όμως να εννοηθεί βάσει του δελτίου Τύπου της, ότι Ιαπωνία και Ευρώπη θα μπορούσαν να έχουν έτοιμες υποδομές (βλ. Σταθμός Γρήγορης Φόρτισης) για ένα τέτοιο όχημα μέχρι και του χρόνου. Να σημειωθεί πως πιο “ελαφριές” προτάσεις της Daimler (πχ. eCanter) βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Νέας Υόρκης, με μεγάλες μεταφορικές εταιρίες όπως η 7-Eleven και η UPS να δηλώνουν ενδιαφέρον.