Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan θα “τραγουδάνε”

Για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε περαστικούς
27 Οκτωβρίου 2017 04:45
Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Nissan θα “τραγουδάνε”

Σύμφωνα με νέο -ακόμη χαλαρά οριοθετημένο- νομοσχέδιο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ, που αργότερα αναμένεται να υλοποιηθεί με παρόμοιες προσεγγίσεις και από τα μέλη/κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ασίας, τα ηλεκτρικά οχήματα που θα κατασκευαστούν από το 2019 και μετά θα οφείλουν -παρά την αθόρυβη λειτουργία τους- να παράγουν ήχο όσο εκείνα κινούνται έως και με 30 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ο λόγος φυσικά που ζητείται κάτι τέτοιο είναι έτσι ώστε τα οχήματα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους περαστικούς σε μέρη όπου υπάρχει πεζοδρόμηση, φανάρια και διαβάσεις.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Tokyo Motor Show η Nissan προέβη στην παρουσίαση του IMx, του νέου της φουτουριστικού ηλεκτρικού SUV. Πέραν των 600 χιλιομέτρων αυτονομίας και των σχεδόν 400 αλόγων ιπποδύναμης που προσφέρει, το IMx αποτελεί την πρώτη υλοποίησή της στην αγορά των αυτόνομων αυτοκινήτων, φέροντας το νέο σύστημα της εταιρίας, ProPilot. Ένα εκ των πολλών χαρακτηριστικών του συστήματος έχει να κάνει περισσότερο με τους περαστικούς παρά με τον οδηγό, αφού ακολουθώντας τους ασαφής ακόμη νόμους “τραγουδάει” σε χαμηλές ταχύτητες ώστε να ειδοποιήσει τον κόσμο ότι περνάει. Η Nissan ονομάζει αυτό το χαρακτηριστικό “Canto,”, όπου στα Ισπανικά σημαίνει τραγουδώ.

Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στα του ήχου, επομένως σας αφήνουμε να απολαύσετε το ακόλουθο βίντεο που φέρει μια νότα ‘I, Robot’ και παρουσιάζει το όχημα της.