Intel και Lenovo ενώνουν τα χέρια για ένα μέλλον δίχως passwords

Ακολουθώντας τις οδηγίες της FIDO Alliance
26 Οκτωβρίου 2017 04:30
Intel και Lenovo ενώνουν τα χέρια για ένα μέλλον δίχως passwords

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BusinessWire, Intel και Lenovo δίνουν τα χέρια σε μια κοινή τους προσπάθεια να εξαλείψουν τον πιο παθογόνο φορέα ασφάλειας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές -τους κωδικούς πρόσβασης. Οι δύο εταιρίες, ακολουθώντας τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που έχει θεσπίσει η FIDO (Fast Identiry Online) Alliance ως ένα “μπούσουλα” καθολικής υιοθέτησης της αγοράς, ανακοινώνουν την πρώτη, ενσωματωμένη λύση πιστοποίησης σε υπολογιστές. Να σημειωθεί πως η FIDO Alliance αποτελεί μεγάλο κομμάτι του τεχνολογικού κόσμου, παρά τη μικρή της απήχηση, αφού δέχεται υποστήριξη από γίγαντες του χώρου (βλ. Samsung, Google, Microsoft, κ.α.)

Το νέο convertible της Lenovo, Yoga 920, αποτελεί το πρώτο προϊόν της αγοράς το οποίο χρησιμοποιεί το σύστημα της Intel, Online Connect που βρίσκουμε προσαρτημένο στους 7ης και 8ης γενιάς επεξεργαστές της. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε υποστηριζόμενες ιστοσελίδες μέσω του ενσωματωμένου αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής, ενώ για εκείνους που θέλουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, μια είδους two-factor πιστοποίηση δίνει το παρών.

Για όσους αναρωτιούνται τη διαφορά μεταξύ των μέχρι τώρα υλοποιήσεων σε premium συστήματα που έφεραν αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, εδώ πρόκειται για την υιοθέτηση προτύπων τα οποία θα εφαρμόζονται παντού και δε θα αποτελούν απλά άλλη μια αυτοτελή προσπάθεια, όπως το Touch ID της Apple.