Το φιλανθρωπικό έργο του Mark Zuckerberg και της συζύγου του

Τεράστια ποσά σε δωρεές από το Chan Zuckerberg Initiative
26 Οκτωβρίου 2017 04:15
Το φιλανθρωπικό έργο του Mark Zuckerberg και της συζύγου του

Ένας από τους πιο γνωστούς CEO της σύγχρονης εποχής, Mark Zuckerberg και η σύζυγος του, Priscilla Chan από το ξεκίνημα της κοινής τους πορείας αναγνωρίζονται ως ένα απο τα πιο φιλάνθρωπα ζευγάρια του πλανήτη. Ο δισεκατομμυριούχος CEO και η κυρία Chan δημιούργησαν από κοινού τον οργανισμό Chan Zuckerberg Initiative το 2015 με σκοπό την φιλανθρωπική δράση σε διάφορους τομείς.

Μέσα από τις συνεχείς ενημερώσεις του οργανισμού, υποδεικνύεται πως το ζεύγος έχει κάνει δωρεές ύψους $45 εκατομμυρίων. Όπως φαίνεται, κύριο μέλημα του CZI είναι δύο προβλήματα που πλήττουν την κοινωνία της Αμερικής. Πρόκειται για το πρόβλημα των μαζικών φυλακίσεων και αυτό των οικονομικών κατοικιών.

Από τον Ιανουάριο του 2017, τεράστια ποσά δόθηκαν σε οργανισμούς που σκοπός τους είναι η αλλαγή της νομοθεσίας για τους μη βίαιους εγκληματίες αλλά κυρίως σε αυτές που αφορούν τους ανήλικους εγκληματίες. Στις ΗΠΑ είναι πολλές οι φορές που ανήλικοι παραβάτες δικάστηκαν ως ενήλικοι με αποτέλεσμα την απόφαση μιας πιο σκληρής ποινής.

Το υπόλοιπο των χρημάτων χορηγήθηκαν σε οργανώσεις με στόχο την επίτευξη πιο οικονομικών κατοικιών για τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για τους δασκάλους. Ένας από αυτούς τους οργανισμούς είναι ο Berkeley’s Terner Center ενώ ο Zuckerberg επένδυσε ποσό 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην startup εταιρία Landed η οποία δημιουργεί καινοτόμα σπίτια.