Δοκιμή δύο ξεχωριστών σελίδων News Feed από το Facebook

Διαχωρισμός των αναρτήσεων
25 Οκτωβρίου 2017 04:45
Δοκιμή δύο ξεχωριστών σελίδων News Feed από το Facebook

Μεγάλη η ανησυχία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών λόγω του νέου χαρακτηριστικού που δοκιμάζει το κοινωνικό δίκτυο, Facebook. Όπως αναμεταδίδει, βάσει των πηγών του το The Guardian, η πλατφόρμα δημιούργησε και έχει θέσει σε δοκιμή δυο ξεχωριστές σελίδες News Feed στις οποίες γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στις αναρτήσεις των φίλων και αυτές από τις σελίδες.

Συγκεκριμένα η δοκιμή γίνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, αυτό της Βολιβίας, Γουατεμάλας, Καμπότζης, Σλοβακίας, Σερβίας και Σρι Λάνκας. Οι τοπικοί χρήστες , στα πλαίσια τις δοκιμής, μπορούν να βλέπουν τα posts φίλων και οικογενειακών ατόμων απομονωμένα σε μια σελίδα, ενώ σε μια δεύτερη, ξεχωριστή, τα post των σελίδων που έχουν κάνει like. Να σημειωθεί εδώ, πως και στις δύο περιπτώσεις τα διαφημιστικά post δεν απουσιάζουν.

Σε επικοινωνία του με το Guardian ο Σλοβένος δημοσιογράφος Filip Struhárik δήλωσε πως αυτή η αλλαγή “σκοτώνει” τις σελίδες καθώς όλες βλέπουν δραματική πτώση των ατόμων που έρχονται σε επαφή με τις αναρτήσεις τους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η υπηρεσία CrowdTangle μέσω των στατιστικών που έχει συλλέξει.

Το παρακάτω αποτελεί κομμάτι της επίσημης ανακοίνωσης του κοινωνικού δικτύου για το θέμα.

Στόχος αυτής της δοκιμής είναι να καταλάβουμε εάν οι χρήστες προτιμούν να έχουν ξεχωριστές τοποθεσίες για προσωπικές ή δημόσιες αναρτήσεις. Θα ακούσουμε την άποψη του κοινού για να καταλάβουμε το αν αυτή η ιδέα αξίζει να αναπτυχθεί. Δεν υπάρχει κάποια βλέψη στο να γίνει η δοκιμή σε περισσότερες χώρες ή να χρεώσουμε τις σελίδες για για την εμφάνιση τους στο News Feed ή το Explore. Δυστυχώς κάποιοι εξέλαβαν την δοκιμή με αυτό τον τρόπο, κάτι που εμείς δε θέλαμε.