Το Bitcoin ξεπέρασε τα $6.000 η μονάδα

Το πρώτο κρυπτόνομισμα του κόσμου πιο δυνατό από ποτέ
22 Οκτωβρίου 2017 04:00
Το Bitcoin ξεπέρασε τα $6.000 η μονάδα

Ασταμάτητη φαίνεται να είναι η πορεία του πρώτου ηλεκτρονικού νομίσματος του πλανήτη, με την τιμή του να ξεπερνά τα $6.000 ανά μονάδα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Το νέο ρεκόρ ακύρωσε αυτόματα το προηγούμενο, το οποίο σημειώθηκε στις 13 του ίδιου μήνα με την τιμή να ακουμπά τα $5.856.

Η κορύφωση της τιμής κατάφερε να χαρίσει στην οικονομία του Bitcoin κεφάλαιο αγοράς αντίστοιχο του αστρονομικού ποσού των $100 δις. Συγκεκριμένα, κατά την συγγραφή του άρθρου η τιμή μονάδας βρίσκεται στα $6.144 και το market cap στα $102 δις. Ωστόσο μη λαμβάνετε τα νούμερα αυτά ως απόλυτα, καθώς το ηλεκτρονικό νόμισμα σημειώνει τεράστιες ανόδους και πτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τις τελευταίες να είναι 26% και 16% αντίστοιχα.

Το Bitcoin έχει πάρει πάνω από 500% αύξηση τον τελευταίο χρόνο, κάτι που δε δείχνει να σταματά σύντομα, ενώ η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει συνεχώς τόσο στο παγκόσμιο επίπεδο όσο και στο ελληνικό, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινούν να δέχονται το Bitcoin σαν τρόπο πληρωμής.