Φουσκωτοί βιότοποι σε σεληνιακή τροχιά μέχρι το 2020

Ως βάση για διαστημικές αποστολές
20 Οκτωβρίου 2017 05:00
Φουσκωτοί βιότοποι σε σεληνιακή τροχιά μέχρι το 2020

Μια από τις εταιρίες που αναπτύσσει τεχνολογίες για το διάστημα είναι η Bigelow Aerospace, η οποία δημιουργεί τους πρώτους φουσκωτούς βιότοπους για το διάστημα. Η εταιρία σε συνεργασία με το ULA (United Launch Alliance) ετοιμάζουν ένα B330 βιότοπο ο οποίος προορίζεται για χαμηλή γήινη τροχιά. Σε νέα ανακοίνωση, η εταιρία δημοσίευσε τα σχέδια επέκτασης της συνεργασίας για την δημιουργία ενός B330 για την χαμηλή σεληνιακή τροχιά.

Ο νέος φουσκωτός βιότοπος έχει το ένα τρίτο του μεγέθους του διεθνή διαστημικού σταθμού και πρόκειται να τεθεί σε χαμηλή γήινη τροχιά με τη βοήθεια ενός πυραύλου Vulcan 562. Μετά την επιτυχία της παραπάνω αποστολής, ο βιότοπος πρόκειται να εξοπλιστεί πλήρως και να σταλθεί σε χαμηλή σεληνιακή τροχιά με τη βοήθεια άλλων δύο πυραύλων τύπου Vulcan ACE.

Στόχος των οργανισμών είναι η παροχή εγκαταστάσεων για όλες τις διαστημικές υπηρεσίες, ώστε να μπορούν να διεξάγουν μεγαλύτερες διαστημικές αποστολές. Ο Robert Bigelow, CEO της Bigelow δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάνω σε ένα τέτοιο project με το ULA. [...] Το σχέδιο μας για τον βιότοπο της Σελήνης πρόκειται για ένα δυνατό συμπλήρωμα στα σχέδια αποίκησης του Άρη.