Σύντομα θα ανεβάζετε το βιογραφικό σας στο Facebook 

Το κοινωνικό δίκτυο υιοθετεί στοιχεία LinkedIn

Σύντομα θα ανεβάζετε το βιογραφικό σας στο Facebook

Μέσα από την αναμετάδοση του Business Insider μαθαίνουμε πως το Facebook έχει βάλει σε λειτουργία live δοκιμών ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συντάσσουν ένα βιογραφικό σημείωμα μέσα στο προσωπικό τους προφίλ. Όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet, πρόκειται να προστεθούν επιλογές επικοινωνίας, στην ενότητα Work & Education, για τυχόν εργοδότες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον εκάστοτε χρήστη.

Από την στιγμή που η αλλαγή έγινε γνωστή, πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου και όχι μόνο, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το τι μπορεί να αποφέρει η σύμπτυξη του εργασιακού κύκλου με τα προσωπικά προφίλ του Facebook. Πολλοί μάλιστα, εκμυστηρεύθηκαν πως σε περιπτώσεις που έψαχναν δουλειά, έκαναν πλήρως ιδιωτικούς τους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, για να μπορέσουν να αποφύγουν την ανακάλυψη του προφίλ από τον υποψήφιο εργοδότη.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για το πόσο μεγάλη είναι η δοκιμή και το πότε μπορεί να περιμένουμε το χαρακτηριστικό να κυκλοφορήσει δημόσια. Στέλεχος της πλατφόρμας απάντησε σε ερώτηση επί του θέματος με το παρακάτω:

Στο Facebook συνεχώς δημιουργούμε και δοκιμάζουμε καινούρια προιόντα και υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε ένα χαρακτηριστικό που αφορά το ιστορικό εργασιών με σκοπό την βοήθεια ιδιωτών αλλά και επιχειρήσεων στην σύναψη συνεργασιών.

 

1 σχολιο(α)