Η Alphabet εκπαιδεύει τις Αρχές στις συγκρούσεις αυτόνομων οχημάτων

Και τα οχήματά τους να αντιδρούν σε σειρήνες
16 Οκτωβρίου 2017 06:51
Η Alphabet εκπαιδεύει τις Αρχές στις συγκρούσεις αυτόνομων οχημάτων

Ένα τρακάρισμα που περιλαμβάνει ένα αυτόνομο όχημα είναι προς το παρόν ένας γραφειοκρατικός εφιάλτης, αφού τα νομοθετικά πλαίσια δεν προβλέπουν ακόμα τα πάντα. Ωστόσο η Waymo, το τμήμα της Alphabet που είναι υπεύθυνο τα αυτόνομα οχήματα της εταιρίας, έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με τις Αρχές για την εκπαίδευσή τους.

Ο στόλος οχημάτων της Waymo δραστηριοποιείται στην Washington, την California, την Arizona και το Texas. Η εκπαίδευση των Αρχών περιλαμβάνει τη σωστή προσέγγιση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Διασωστών, στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο ατύχημα που περιλαμβάνει αυτόνομο όχημα.

Στην αναφορά των 43 σελίδων, η σωστή προσέγγιση διασπάται σε τρία μέρη.

  • Πώς τα αυτοκίνητα σταματούν σε μη ασφαλείς συνθήκες.
  • Πώς τα αυτοκίνητα αντιδρούν στις σειρήνες και στους φάρους των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
  • Πώς αντιδρούν οι αρχές μετά το ατύχημα

Όλα τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να μπορούν να σταματούν στην άκρη του δρόμου σε περίπτωση σύγκρουσης ή αποτυχίας συστήματος, στην περίπτωση που ο οδηγός δεν μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο. Μόλις το όχημα εντοπίσει σύγκρουση, στέλνει πληροφορίες στα κεντρικά της Waymo, η οποία αποστέλλει αμέσως ομάδα ειδικών, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούν και με τις Αρχές. Η Waymo εκπαιδεύει ήδη τις Αρχές στις εγκαταστάσεις της, για να αναγνωρίζουν ένα αυτόνομο όχημα και τους μαθαίνει πώς να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο εσωτερικό του.