Ευθύνες στο Ιράν για το hack του Βρετανικού Κοινοβουλίου

Με πληροφορίες από την Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών
16 Οκτωβρίου 2017 04:30
Ευθύνες στο Ιράν για το hack του Βρετανικού Κοινοβουλίου

Νέες πληροφορίες βγήκαν στο φως για την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκαν πολιτικοί του Βρετανικού κοινοβουλίου τον περασμένο Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πολλοί έστρεφαν την προσοχή τους στην Ρωσία ως τον πιο πιθανό εκτελεστή, ωστόσο οι πρόσφατες ειδήσεις ακυρώνουν ολοκληρωτικά αυτές τις εικασίες.

Με πληροφορίες από τα εσωτερικά της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, γίνεται γνωστό πως οι ειδικοί ασφαλείας έχουν λόγο και  στοιχεία να πιστεύουν πως πίσω από την επίθεση του Ιουνίου βρίσκεται το Ιράν. Αν και η επίθεση δεν απέκτησε μεγάλη έκταση, οι αρχές πιστεύουν πως το Ιράν έχει αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία και αποτελεί έναν έναν σοβαρό αντίπαλο στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Το Ιράν φαίνεται να είχε συμφέρον από την επιτυχία της επίθεσης αφού ειδικοί πιστεύουν πως ήθελε είτε να αποκτήσει πρόσβαση στη ροή πληροφοριών είτε την απόκτηση συγκεκριμένων πληροφοριών που θα έδινε στη χώρα τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας περί πυρηνικών όπλων και έρευνας με τη Μεγάλη Βρετανία.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις Βρετανικές αρχές αλλά ούτε και από το Ιράν.