Η Tesla απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της

Οι επιθεωρήσεις επιδόσεων η αιτία
15 Οκτωβρίου 2017 04:45
Η Tesla απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους της

Σε ανάρτηση της εφημερίδας The Mercury News, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκίνητων, αυτόνομων οχημάτων, Tesla, φαίνεται να πυροδοτεί εκατοντάδες μαζικές απολύσεις. Το "χαρτί" κάνει λόγο για την απόλυση έως και 700 ατόμων, ενεργού εργατικού δυναμικού. Πρόκειται για εργαζομένους τόσο των κεντρικών γραφείων της, όσο και του εργοστασίου της, παρά του ότι βρίσκεται εν μέσω της αύξησης παραγωγής του Model 3.

Μην ξεχνάτε ωστόσο πως κάνουμε λόγο για μια εταιρία 33.000 υπαλλήλων, όπου προγραμματισμένα διεξάγει επιθεωρήσεις επιδόσεων με αυτόν ακριβώς το σκοπό, τις απολύσεις, τις προαγωγές, καθώς και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τον Τύπο πάντως, η εταιρία αναμένει μια συνολική φθορά εφάμιλλη της περσινής, ενώ τόσο η παραγωγή του Model 3, όσο και η παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού της στις 16 Νοεμβρίου δε θα επηρεαστούν από την όλη κατάσταση.

Όπως όλες οι εταιρίες, η Tesla διεξάγει μια ετήσια επισκόπηση επιδόσεων, κατά την οποία ένας διευθυντής και ένας υπάλληλος συζητούν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, καθώς και τον τρόπο επίτευξης αυτών κατά τη διάρκεια της περιόδου απόδοσης. Αυτό περιλαμβάνει τόσο μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, όσο και την επιβράβευση των κορυφαίων υπαλλήλων με πρόσθετες αποζημιώσεις, μετοχικές απονομές, καθώς και προαγωγές σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως συμβαίνει με κάθε εταιρία, ειδικά σε κάποια με περισσότερους από 33.000 υπαλλήλους, αυτές οι επιθεωρήσεις είναι λογικό να οδηγήσουν περιστασιακά στην αποχώρηση κάποιων υπαλλήλων. Η Tesla εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους απ' όλο τον κόσμο. - Tesla